Your browser does not support JavaScript! Sałatka z czerwoną fasolą, rzodkiewką i ogórkiem - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Składniki

Dressing:

  • 2 łyżki oleju

  • 1 łyżka soku z cytryny

  • 1 łyżka octu z białego wina

  • 1 ząbek czosnku

  • Sól i pieprz do smaku

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...

Ojczyzną fasoli jest Ameryka. Wyróżnia się nawet do 90 gatunków fasoli. Te najpopularniejsze rozróżnia się po wielkości, kolorze oraz pochodzeniu: teksańska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska biała fasola Coco, włoskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zostały rozpowszechnione na całym świecie dzięki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (więcej)


Przygotowanie

1

Sałatka z czerwoną fasolą, rzodkiewką i ogórkiem - Krok 1

Ogórek obrać, pokroić razem z rzodkiewką w cienkie plastry. Fasolę osączyć z zalewy. Koperek posiekać.

2

Sałatka z czerwoną fasolą, rzodkiewką i ogórkiem - Krok 2

Przygotować dressing. Sok z cytryny wymieszać z olejem i octem. Dodać drobno starty lub posiekany ząbek czosnku. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

3

Sałatka z czerwoną fasolą, rzodkiewką i ogórkiem - Krok 3

Do miski przełożyć listki, ogórek, rzodkiewkę, fasolę i koperek. Delikatnie wymieszać.

4

Sałatka z czerwoną fasolą, rzodkiewką i ogórkiem - Krok 4

Tuż przed podaniem polać przygotowanym dressingiem.

:)

Sałatka z czerwoną fasolą, rzodkiewką i ogórkiem

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Katarzyna Jastrzębska

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu