Your browser does not support JavaScript!

Sałatka z czerwoną fasolą, rzodkiewką i ogórkiem

Składniki

Dressing:

  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżka octu z białego wina
  • 1 ząbek czosnku
  • Sól i pieprz do smaku

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Sałatka z czerwoną fasolą, rzodkiewką i ogórkiem - Krok 1

Ogórek obrać, pokroić razem z rzodkiewką w cienkie plastry. Fasolę osączyć z zalewy. Koperek posiekać.

2.

Sałatka z czerwoną fasolą, rzodkiewką i ogórkiem - Krok 2

Przygotować dressing. Sok z cytryny wymieszać z olejem i octem. Dodać drobno starty lub posiekany ząbek czosnku. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

3.

Sałatka z czerwoną fasolą, rzodkiewką i ogórkiem - Krok 3

Do miski przełożyć listki, ogórek, rzodkiewkę, fasolę i koperek. Delikatnie wymieszać.

4.

Sałatka z czerwoną fasolą, rzodkiewką i ogórkiem - Krok 4

Tuż przed podaniem polać przygotowanym dressingiem.

Smacznego!

Sałatka z czerwoną fasolą, rzodkiewką i ogórkiem

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Katarzyna Jastrzębska
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.