
Wegetariańskie potrawy świąteczne
- 15 min.
- łatwe
Pieczarki kroimy w plasterki, paprykę w podłużne paski.
Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy warzywa, smażymy przez około 10 minut do miękkości.
Dodajemy makaron, wbijamy jajka. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Wsypujemy osączoną fasolę i zioła. Mieszamy i smażymy do ścięcia jajek.
Ojczyzną fasoli jest Ameryka. Wyróżnia się nawet do 90 gatunków fasoli. Te najpopularniejsze rozróżnia się po wielkości, kolorze oraz pochodzeniu: teksańska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska biała fasola Coco, włoskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zostały rozpowszechnione na całym świecie dzięki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (więcej)
Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.
Zobacz więcej