Your browser does not support JavaScript! Makaron smażony z warzywami i jajkiem - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...

Ojczyzną fasoli jest Ameryka. Wyróżnia się nawet do 90 gatunków fasoli. Te najpopularniejsze rozróżnia się po wielkości, kolorze oraz pochodzeniu: teksańska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska biała fasola Coco, włoskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zostały rozpowszechnione na całym świecie dzięki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (więcej)


Przygotowanie

1

Makaron smażony z warzywami i jajkiem - Krok 1

Pieczarki kroimy w plasterki, paprykę w podłużne paski.

2

Makaron smażony z warzywami i jajkiem - Krok 2

Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy warzywa, smażymy przez około 10 minut do miękkości.

3

Makaron smażony z warzywami i jajkiem - Krok 3

Dodajemy makaron, wbijamy jajka. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

4

Makaron smażony z warzywami i jajkiem - Krok 4

Wsypujemy osączoną fasolę i zioła. Mieszamy i smażymy do ścięcia jajek.

:)

Makaron smażony z warzywami i jajkiem

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Malwina Bareła

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu