
Wegetariańskie potrawy świąteczne
- 15 min.
- łatwe
Kurki i por oczyścić i pokroić.
Na patelni rozpuścić masło. Dodać groszek, por i kurki, dusić około 5 minut. Dodać śmietanę, przyprawić solą i pieprzem, podgrzewać około 2 minut.
Wsypać posiekaną natkę pietruszki.
Makaron ugotować al dente, wymieszać z sosem. Podawać posypane parmezanem.
Groszek jest jedną z najwcześniej uprawianych przez człowieka roślin. Jego najstarsze nasiona odnaleziono w Anatolii, Iranie, Palestynie i Grecji, i uważa się, że pochodzą jeszcze z epoki kamienia. (więcej)
Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.
Zobacz więcej