Makaron z groszkiem i boczkiem

Parze gotowane warzywa Bonduelle

Składniki

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Parze gotowane warzywa Bonduelle - Składniki

Parze gotowane warzywa Bonduelle - Krok 1

Makaron gotujemy w osolonym wrzątku al dente. Po ugotowaniu nie wylewamy wody.

Parze gotowane warzywa Bonduelle - Krok 2

Boczek pokrojony w kostkę przesmażamy z łyżeczką oliwy na złoty kolor.

Parze gotowane warzywa Bonduelle - Krok 3

Dodajemy gorący makaron wprost z wrzątku.

Parze gotowane warzywa Bonduelle - Krok 4

Dodajemy osączony z zalewy groszek i ⅓ szklanki wody, w której gotował się makaron.

Parze gotowane warzywa Bonduelle - Krok 5

Dodajemy starty parmezan, posiekany czosnek, sok z cytryny, płatki chili i doprawiamy do smaku pieprzem i solą, jeśli to konieczne. Posypujemy natką.

Parze gotowane warzywa Bonduelle

•ᴗ• Parze gotowane warzywa Bonduelle
http://Zdjęcie%20Warzywne%20Inspiracje

Zielony Groszek Ugotowane Na Parze

Gotowanie na parze to jedna z najzdrowszych metod przygotowywania potraw. Tak właśnie przygotowany został Groszek Zielony „Gotowane na parze”. Dzięki blanszowaniu na parze, groszek charakteryzuje się idealnym smakiem i chrupkością, pięknym kolorem oraz utrzymaniem wielu wartości odżywczych. To idealny dodatek do kuchennych inspiracji!

Komentarze 2

  • Krzysztof
    26 kwietnia 2022 o 23:17

    Będę próbował gotować w ogrodzie.

    • Warzywne Inspiracje
      27 kwietnia 2022 o 08:52

      Gotowanie w ogrodzie? Wspaniały pomysł <3

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Chińskie pierożki

Chińskie pierożki

Grillowana cukinia z pieczarkami i ciecierzycą

Grillowana cukinia z pieczarkami i ciecierzycą

Zdjęcie Warzywne Inspiracje

Krem brokułowy z serem gorgonzola

Zobacz więcej takich przepisów