
Wegetariańskie potrawy świąteczne
- 15 min.
- łatwe
Makaron gotujemy w osolonym wrzątku al dente. Po ugotowaniu nie wylewamy wody.
Boczek pokrojony w kostkę przesmażamy z łyżeczką oliwy na złoty kolor.
Dodajemy gorący makaron wprost z wrzątku.
Dodajemy osączony z zalewy groszek i ⅓ szklanki wody, w której gotował się makaron.
Dodajemy starty parmezan, posiekany czosnek, sok z cytryny, płatki chili i doprawiamy do smaku pieprzem i solą, jeśli to konieczne. Posypujemy natką.
W Bonduelle wiemy, jak ważne jest dbanie o zdrowie i planetę, dlatego nasz Groszek Tradycyjny jest Bez pozostałości pestycydów. Oferujemy naszym konsumentom podwójną gwarancję Bonduelle: dbanie o najwyższą jakość naszych warzyw i zobowiązanie do promowania zrównoważonego rolnictwa, aby jak najlepiej wykorzystać naturę, nie szkodząc jej. (więcej)
Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.
Zobacz więcej
Będę próbował gotować w ogrodzie.
Gotowanie w ogrodzie? Wspaniały pomysł <3