Your browser does not support JavaScript! Pstrąg z soczewicą - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Regularnie publikujemy nowe, inspirujące przepisy. Czy chcesz, aby Cię o nich powiadamiać?

Składniki

  • 1 puszka Soczewicy Gotowane Na parze Bonduelle

  • garść rodzynek

  • garść migdałów

  • garść orzechów włoskich

  • 1-2 sztuki pstrąga

  • 2 łyżki masła

  • 1/2 szklanki czerwonego, wytrawnego wina

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...

Znana od wieków soczewica wraca do łask dzięki walorom zarówno zdrowotnym, jak i smakowym. Jest to jedna z najstarszych roślin strączkowych, a repertuar dań, które możemy z niej przygotować jest bardzo bogaty. Z powodu wysokiej zawartości białka, zalecana jest w diecie wegetariańskiej. Lista wszystkich dobroczynnych składników tej rośliny jest jednak o wiele dłuższa. (więcej)


Przygotowanie

Rybę dokładnie myjemy i zawijamy w papier do pieczenia razem z masłem i odrobiną czosnku. Pieczemy około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

W międzyczasie na patelni łączymy soczewicę z rodzynkami, orzechami i winem i dusimy, aż wino odparuje.

Rybę podajemy z soczewicą, przyprawiając przed podaniem świeżo zmielonym pieprzem.

:)

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Anna Dobrowolańska

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu