Składniki

  • 1 puszka Soczewicy Gotowane Na parze Bonduelle
  • garść rodzynek
  • garść migdałów
  • garść orzechów włoskich
  • 1-2 sztuki pstrąga
  • 2 łyżki masła
  • 1/2 szklanki czerwonego, wytrawnego wina

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Zdjęcie Warzywne Inspiracje

Rybę dokładnie myjemy i zawijamy w papier do pieczenia razem z masłem i odrobiną czosnku. Pieczemy około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

W międzyczasie na patelni łączymy soczewicę z rodzynkami, orzechami i winem i dusimy, aż wino odparuje.

Rybę podajemy z soczewicą, przyprawiając przed podaniem świeżo zmielonym pieprzem.

•ᴗ• Zdjęcie Warzywne Inspiracje
http://Zdjęcie%20Warzywne%20Inspiracje

Soczewica Ugotowana Na Parze

Gotowanie na parze to jedna z najzdrowszych metod przygotowywania potraw. Soczewica „Ugotowane na parze” dzięki blanszowaniu na parze charakteryzuje się idealnym smakiem i chrupkością, pięknym kolorem oraz utrzymaniem wielu wartości odżywczych. Świetnie sprawdzi się jako składnik dań z mięsem, dań kuchni indyjskiej, bliskowschodniej, wegetariańskiej i wegańskiej.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Węgierska zupa gulaszowa z kukurydzą

Węgierska zupa gulaszowa z kukurydzą

Kurczak z orzeszkami i kiełkami fasoli mung - Składniki

Kurczak z orzeszkami i kiełkami fasoli Mung

Sałatka z grillowanym łososiem, fasolą i pomidorami

Sałatka z grillowanym łososiem, fasolą i pomidorami

Zobacz więcej takich przepisów