Składniki

  • 1 puszka Soczewicy „Ugotowane na parze” Bonduelle 425 ml
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 duża marchewka
  • 700 g pomidorów
  • 300 g makaronu tagliatelle
  • Po 1 łyżeczce suszonej bazylii i oregano
  • 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki
  • Oliwa do smażenia
  • Twardy dojrzewający ser do podania, np. pecorino
  • Sól i pieprz

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Makaron z soczewicą i pomidorami - Składniki

Makaron z soczewicą i pomidorami - Krok 1

Cebulę, czosnek i marchewkę obrać i pokroić. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki. Pokroić w kostkę.

Makaron z soczewicą i pomidorami - Krok 2

W głębokiej patelni rozgrzać oliwę. Dodać marchewkę, cebulę i czosnek. Podsmażać przez około 10 minut, często mieszając. Dodać pomidory i przyprawy. Gotować na małym ogniu 25 minut.

Makaron z soczewicą i pomidorami - Krok 3

Dodać soczewicę, sos gotować jeszcze 5 minut.

Makaron z soczewicą i pomidorami - Krok 4

W międzyczasie ugotować makaron według przepisu na opakowaniu. Odcedzić, podawać z sosem i serem.

Makaron z soczewicą i pomidorami

•ᴗ• Makaron z soczewicą i pomidorami
http://Puszka%20ugotowanej%20na%20parze%20soczewicy%20marki%20Bonduelle.

Soczewica Ugotowana Na Parze

Gotowanie na parze to jedna z najzdrowszych metod przygotowywania potraw. Soczewica „Ugotowane na parze” dzięki blanszowaniu na parze charakteryzuje się idealnym smakiem i chrupkością, pięknym kolorem oraz utrzymaniem wielu wartości odżywczych. Świetnie sprawdzi się jako składnik dań z mięsem, dań kuchni indyjskiej, bliskowschodniej, wegetariańskiej i wegańskiej.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Tartaletki z buraczkami, kozim serem, żurawiną i bekonem

Tartaletki z buraczkami, kozim serem, żurawiną i bekonem

Domowa zupa z fasolą i świeżym chlebem na drewnianym stole.

Potrawka z fasoli i wędzonego boczku

Zapiekanka z kurczakiem i czerwoną fasolą pod purée ziemniaczanym

Zapiekanka z kurczakiem i czerwoną fasolą pod purée ziemniaczanym

Zobacz więcej takich przepisów