Składniki

  • 1 opakowanie China Mix Bonduelle 400 g
  • 150 g makaronu jajecznego typu azjatyckiego, np. chow mein
  • 30 ml sosu sojowego jasnego
  • 15 ml oleju sezamowego
  • 15 ml oleju roślinnego
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki sezamu
  • 1,5 łyżeczki startego imbiru
  • 1 papryczka chili (ilość wg preferowanego stopnia ostrości)
  • Sól i pieprz
  • Kolendra do dekoracji

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Makaron z warzywami po chińsku - Składniki

Makaron z warzywami po chińsku - Krok 1

Starty imbir przesmażamy na dobrze rozgrzanym oleju roślinnym z posiekanymi czosnkiem i chili. Gdy zaczną pachnieć, wsypujemy mieszankę chińską Bonduelle. Przesmażamy.

Makaron z warzywami po chińsku - Krok 2

Makaron gotujemy we wrzątku przez 3-4 minuty.

Makaron z warzywami po chińsku - Krok 3

Warzywa chińskie doprawiamy sosem sojowym i przesmażamy jeszcze 1 minutę.

Makaron z warzywami po chińsku - Krok 4

Dodajemy makaron i olej sezamowy. Doprawiamy do smaku. Posypujemy sezamem i kolendrą.

Makaron z warzywami po chińsku

•ᴗ• Makaron z warzywami po chińsku

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Pasztet z suszonymi pomidorami

Pasztet z suszonymi pomidorami

Tradycyjne polskie pierogi z posypką z zasmażanych cebulek, podane z groszkiem na eleganckim białym talerzu z widelcem u boku oraz świątecznymi akcentami w tle. Perfect first course for a festive meal.

Pierogi z soczewicą, grzybami i groszkiem

Placuszki z kaszy z cukinią, z sałatką z pomidorów

Placuszki z kaszy z cukinią, z sałatką z pomidorów

Zobacz więcej takich przepisów