Your browser does not support JavaScript! Makaron z warzywami po chi艅sku - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Regularnie publikujemy nowe, inspiruj膮ce przepisy. Czy chcesz, aby Ci臋 o nich powiadamia膰?

Sk艂adniki

  • 1 opakowanie China Mix Bonduelle 400 g

  • 150 g makaronu jajecznego typu azjatyckiego, np. chow mein

  • 30 ml sosu sojowego jasnego

  • 15 ml oleju sezamowego

  • 15 ml oleju ro艣linnego

  • 2 z膮bki czosnku

  • 2 艂y偶ki sezamu

  • 1,5 艂y偶eczki startego imbiru

  • 1 papryczka chili (ilo艣膰 wg preferowanego stopnia ostro艣ci)

  • S贸l i pieprz

  • Kolendra do dekoracji

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

1

Makaron z warzywami po chi艅sku - Krok 1

Starty imbir przesma偶amy na dobrze rozgrzanym oleju ro艣linnym z posiekanymi czosnkiem i chili. Gdy zaczn膮 pachnie膰, wsypujemy mieszank臋 chi艅sk膮 Bonduelle. Przesma偶amy.

2

Makaron z warzywami po chi艅sku - Krok 2

Makaron gotujemy we wrz膮tku przez 3-4 minuty.

3

Makaron z warzywami po chi艅sku - Krok 3

Warzywa chi艅skie doprawiamy sosem sojowym i przesma偶amy jeszcze 1 minut臋.

4

Makaron z warzywami po chi艅sku - Krok 4

Dodajemy makaron i olej sezamowy. Doprawiamy do smaku. Posypujemy sezamem i kolendr膮.

:)

Makaron z warzywami po chi艅sku

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Ma艂gorzata Gutral

Czy wiesz, 偶e...

Fasola Mung pochodzi z Azji i jest tam uprawiana od kilku tysi臋cy lat. Stamt膮d rozprzestrzeni艂a si臋 na s膮siednie rejony Azji, docieraj膮c na prze艂omie IX i X wieku n.e. do Afryki. (wi臋cej)

Napisz komentarz

Oce艅 przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i bloger贸w kulinarnych. Jako mi艂o艣nicy r贸偶norodnej kuchni opartej o produkty ro艣linne wierzymy, 偶e ka偶dy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz wi臋cej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejd藕 do sklepu