
Wegetariańskie potrawy świąteczne
- 20 min.
- łatwe
Starty imbir przesmażamy na dobrze rozgrzanym oleju roślinnym z posiekanymi czosnkiem i chili. Gdy zaczną pachnieć, wsypujemy mieszankę chińską Bonduelle. Przesmażamy.
Makaron gotujemy we wrzątku przez 3-4 minuty.
Warzywa chińskie doprawiamy sosem sojowym i przesmażamy jeszcze 1 minutę.
Dodajemy makaron i olej sezamowy. Doprawiamy do smaku. Posypujemy sezamem i kolendrą.
Fasola Mung pochodzi z Azji i jest tam uprawiana od kilku tysięcy lat. Stamtąd rozprzestrzeniła się na sąsiednie rejony Azji, docierając na przełomie IX i X wieku n.e. do Afryki. (więcej)
Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.
Zobacz więcej