Your browser does not support JavaScript! Makaron z warzywami po chińsku - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Składniki

  • 1 opakowanie China Mix Bonduelle 400 g

  • 150 g makaronu jajecznego typu azjatyckiego, np. chow mein

  • 30 ml sosu sojowego jasnego

  • 15 ml oleju sezamowego

  • 15 ml oleju roślinnego

  • 2 ząbki czosnku

  • 2 łyżki sezamu

  • 1,5 łyżeczki startego imbiru

  • 1 papryczka chili (ilość wg preferowanego stopnia ostrości)

  • Sól i pieprz

  • Kolendra do dekoracji

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

1

Makaron z warzywami po chińsku - Krok 1

Starty imbir przesmażamy na dobrze rozgrzanym oleju roślinnym z posiekanymi czosnkiem i chili. Gdy zaczną pachnieć, wsypujemy mieszankę chińską Bonduelle. Przesmażamy.

2

Makaron z warzywami po chińsku - Krok 2

Makaron gotujemy we wrzątku przez 3-4 minuty.

3

Makaron z warzywami po chińsku - Krok 3

Warzywa chińskie doprawiamy sosem sojowym i przesmażamy jeszcze 1 minutę.

4

Makaron z warzywami po chińsku - Krok 4

Dodajemy makaron i olej sezamowy. Doprawiamy do smaku. Posypujemy sezamem i kolendrą.

:)

Makaron z warzywami po chińsku

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral

Czy wiesz, że...

Fasola Mung pochodzi z Azji i jest tam uprawiana od kilku tysięcy lat. Stamtąd rozprzestrzeniła się na sąsiednie rejony Azji, docierając na przełomie IX i X wieku n.e. do Afryki. (więcej)

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu