Your browser does not support JavaScript!

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

1

Makaron ze szpinakiem i czerwoną fasolą w sosie mascarpone - Krok 1

Orzeszki piniowe prażymy na suchej patelni.

2

Makaron ze szpinakiem i czerwoną fasolą w sosie mascarpone - Krok 2

Makaron gotujemy al dente w dużej ilości osolonego wrzątku. Zachowujemy ½ szklanki wody, w której gotował się makaron.

3

Makaron ze szpinakiem i czerwoną fasolą w sosie mascarpone - Krok 3

Szalotkę szklimy na oliwie z posiekanym czosnkiem.

4

Makaron ze szpinakiem i czerwoną fasolą w sosie mascarpone - Krok 4

Gdy cebulka zmięknie, dodajemy szpinak i krótko przesmażamy.

5

Makaron ze szpinakiem i czerwoną fasolą w sosie mascarpone - Krok 5

Dodajemy mascarpone oraz osączoną z zalewy i opłukaną czerwoną fasolę. Mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Jeśli sos jest zbyt gęsty, dolewamy wodę, w której gotował się makaron. Mieszamy z makaronem i posypujemy orzeszkami. Podajemy.

:)

Makaron ze szpinakiem i czerwoną fasolą w sosie mascarpone

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral

Czy wiesz, że...

Ojczyzną fasoli jest Ameryka. Wyróżnia się nawet do 90 gatunków fasoli. Te najpopularniejsze rozróżnia się po wielkości, kolorze oraz pochodzeniu: teksańska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska biała fasola Coco, włoskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zostały rozpowszechnione na całym świecie dzięki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (więcej)

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu