Your browser does not support JavaScript!

Makaron ze szpinakiem i czerwoną fasolą w sosie mascarpone

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Makaron ze szpinakiem i czerwoną fasolą w sosie mascarpone - Krok 1

Orzeszki piniowe prażymy na suchej patelni.

2.

Makaron ze szpinakiem i czerwoną fasolą w sosie mascarpone - Krok 2

Makaron gotujemy al dente w dużej ilości osolonego wrzątku. Zachowujemy ½ szklanki wody, w której gotował się makaron.

3.

Makaron ze szpinakiem i czerwoną fasolą w sosie mascarpone - Krok 3

Szalotkę szklimy na oliwie z posiekanym czosnkiem.

4.

Makaron ze szpinakiem i czerwoną fasolą w sosie mascarpone - Krok 4

Gdy cebulka zmięknie, dodajemy szpinak i krótko przesmażamy.

5.

Makaron ze szpinakiem i czerwoną fasolą w sosie mascarpone - Krok 5

Dodajemy mascarpone oraz osączoną z zalewy i opłukaną czerwoną fasolę. Mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Jeśli sos jest zbyt gęsty, dolewamy wodę, w której gotował się makaron. Mieszamy z makaronem i posypujemy orzeszkami. Podajemy.

Smacznego!

Makaron ze szpinakiem i czerwoną fasolą w sosie mascarpone

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.