Your browser does not support JavaScript! Warzywa po ch艂opsku z patelni - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Regularnie publikujemy nowe, inspiruj膮ce przepisy. Czy chcesz, aby Ci臋 o nich powiadamia膰?

Sk艂adniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

1

Warzywa po ch艂opsku z patelni - Krok 1

Obrane ziemniaki gotujemy do mi臋kko艣ci w osolonym wrz膮tku oko艂o 15-20 minut od chwili zagotowania wody.

2

Warzywa po ch艂opsku z patelni - Krok 2

Boczek przesma偶amy z cebul膮 i czosnkiem z niewielk膮 ilo艣ci膮 oliwy.

3

Warzywa po ch艂opsku z patelni - Krok 3

Dodajemy pokrojone pieczarki i podsma偶amy 1-2 minuty.

4

Warzywa po ch艂opsku z patelni - Krok 4

Dodajemy obie fasolki i sma偶ymy razem oko艂o 3-5 minut. Doprawiamy sol膮 i do艣膰 obficie pieprzem do smaku.

5

Warzywa po ch艂opsku z patelni - Krok 5

Dodajemy pokrojone ziemniaki. Je艣li s膮 drobne, mog膮 zosta膰 w ca艂o艣ci. Na koniec danie posypujemy koperkiem.

:)

Warzywa po ch艂opsku z patelni

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Ma艂gorzata Gutral

Czy wiesz, 偶e...

Fasolka szparagowa聽pochodzi z Ameryki, gdzie jest hodowana od ponad 7000 lat. Jej pierwsze 艣lady uprawy znaleziono na obszarze dzisiejszych stan贸w Utah i Arizona w Stanach Zjednoczonych, ale szeroko uprawiano j膮 tak偶e w krajach Ameryki 艢rodkowej i Po艂udniowej jak Meksyk, Peru, Boliwia czy Ekwador. Do Europy dotar艂a za spraw膮 hiszpa艅skich 偶eglarzy, gdzie spopularyzowa艂a si臋 dopiero w XVI wieku, g艂贸wnie we Francji, gdzie ceniono j膮 ze wzgl臋du na jej w艂a艣ciwo艣ci od偶ywcze. Obecnie uprawiana jest w prawie wszystkich krajach 艣wiata. W Polsce wyst臋puj膮 dwie odmiany fasolki szparagowej 鈥 delikatna 偶贸艂ta oraz bardziej wyrazista w smaku zielona. (wi臋cej)

Napisz komentarz

Oce艅 przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i bloger贸w kulinarnych. Jako mi艂o艣nicy r贸偶norodnej kuchni opartej o produkty ro艣linne wierzymy, 偶e ka偶dy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz wi臋cej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejd藕 do sklepu