Składniki

  • 1 opakowanie Szpinaku w liściach Bonduelle
  • 250 g dowolnego makaronu
  • 120 g sera feta
  • 100 g śmietany 12%
  • 2 ząbki czosnku
  • Kilka suszonych pomidorów
  • 1 łyżka masła
  • Pieprz, gałka muszkatołowa

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Makaron ze szpinakiem i fetą - Składniki

Makaron ze szpinakiem i fetą - Krok 1

Szpinak wrzucić do rondelka i rozmrozić. Dodać łyżkę masła i przeciśnięty przez praskę czosnek, podsmażyć.

Makaron ze szpinakiem i fetą - Krok 2

Dodać śmietanę i ser feta, wymieszać.

Makaron ze szpinakiem i fetą - Krok 3

Sos doprawić pieprzem i gałką muszkatołową.

Makaron ze szpinakiem i fetą - Krok 4

Makaron ugotować al dente według przepisu na opakowaniu. Na makaronie ułożyć sos, wierzch posypać paseczkami suszonych pomidorów.

Makaron ze szpinakiem i fetą

•ᴗ• Makaron ze szpinakiem i fetą
http://Zdjęcie%20Warzywne%20Inspiracje

Szpinak w liściach.

Szpinaki od Bonduelle zbierane są, gdy listki są jeszcze młode – to właśnie dzięki temu mają tak delikatny smak. Indywidualne mrożenie listków nadaje im idealny smak i kolor, a wygodne porcje w opakowaniu pozwalają na wybór takiej ilości – jaka jest Ci potrzebna.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Pieczona fasola z suszonymi pomidorami i oliwkami

Pieczona fasola z suszonymi pomidorami i oliwkami

Zdjęcie Warzywne Inspiracje

Zupa z groszku i pasty wasabi

Naleśniki z kurczakiem, kukurydzą i papryką

Naleśniki z kurczakiem, kukurydzą i papryką

Zobacz więcej takich przepisów