Your browser does not support JavaScript! Makaron ze szpinakiem i fetą - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Regularnie publikujemy nowe, inspirujące przepisy. Czy chcesz, aby Cię o nich powiadamiać?

Składniki

  • 1 opakowanie Szpinaku w liściach Bonduelle

  • 250 g dowolnego makaronu

  • 120 g sera feta

  • 100 g śmietany 12%

  • 2 ząbki czosnku

  • Kilka suszonych pomidorów

  • 1 łyżka masła

  • Pieprz, gałka muszkatołowa

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...

Szpinak, którego drugie imię, wskazujące na jego pochodzenie, to “Trawa Persji”, przybył do Europy ponad tysiąc lat temu. Ok. IX wieku Arabowie przywieźli szpinak do Hiszpanii. Stamtąd wyruszył do Francji, Włoch i Anglii. Lecz dopiero w wieku XIX za sprawą amerykańskich farmerów szpinak stał się popularną rośliną uprawną. Dzisiaj, dzięki niskim kosztom uprawy, szpinak dostępny jest przez cały rok. Podobnie jak brokuły warzywo to nie występuje w stanie dzikim. (więcej)


Przygotowanie

1

Makaron ze szpinakiem i fetą - Krok 1

Szpinak wrzucić do rondelka i rozmrozić. Dodać łyżkę masła i przeciśnięty przez praskę czosnek, podsmażyć.

2

Makaron ze szpinakiem i fetą - Krok 2

Dodać śmietanę i ser feta, wymieszać.

3

Makaron ze szpinakiem i fetą - Krok 3

Sos doprawić pieprzem i gałką muszkatołową.

4

Makaron ze szpinakiem i fetą - Krok 4

Makaron ugotować al dente według przepisu na opakowaniu. Na makaronie ułożyć sos, wierzch posypać paseczkami suszonych pomidorów.

:)

Makaron ze szpinakiem i fetą

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Magda Kucharzy

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu