Zupa z cukinii z jajkiem i miksem fasoli z parmezanem

Zupa z cukinii z jajkiem i miksem fasoli z parmezanem

Składniki

  • 1 puszka Miksu fasoli z cieciorką Bonduelle 425 ml
  • 1l bulionu warzywnego
  • 400 g cukinii
  • 125 ml śmietanki kremówki
  • 100 g parmezanu
  • 50 g jasnej części pora
  • 40 ml oliwy
  • 4 jajka
  • 2 ząbki czosnku
  • Sól i pieprz
  • Kilka gałązek tymianku

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Zupa z cukinii z jajkiem i miksem fasoli z parmezanem - Składniki

Zupa z cukinii z jajkiem i miksem fasoli z parmezanem - Krok 1

Na połowie oliwy przesmażamy pokrojoną w kostkę cukinię i por.

Zupa z cukinii z jajkiem i miksem fasoli z parmezanem - Krok 2

Zalewamy bulionem i gotujemy 10 minut.

Zupa z cukinii z jajkiem i miksem fasoli z parmezanem - Krok 3

Całość miksujemy na krem i dodajemy śmietankę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Zupa z cukinii z jajkiem i miksem fasoli z parmezanem - Krok 4

Na pozostałej oliwie przesmażamy fasolę z czosnkiem i tymiankiem. Gdy zacznie lekko pękać, zdejmujemy patelnię z ognia i dodajemy starty parmezan. Dokładnie mieszamy, aby fasola pokryła się serem.

Zupa z cukinii z jajkiem i miksem fasoli z parmezanem - Krok 5

Jajka gotujemy na półmiękko i kroimy na połówki. Zupę podajemy z miksem fasoli i jajkiem.

Zupa z cukinii z jajkiem i miksem fasoli z parmezanem

•ᴗ• Zupa z cukinii z jajkiem i miksem fasoli z parmezanem

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Marcepan z fasoli

Marcepan z fasoli

Biała kiełbasa z sałatką fasolową na ciepło

Biała kiełbasa z sałatką fasolową na ciepło

Pasztet z kalafiora i cieciorki z sezamem

Pasztet z kalafiora i cieciorki z sezamem

Zobacz więcej takich przepisów