Your browser does not support JavaScript! Makaronowe kokardki z tuńczykiem i groszkiem - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Regularnie publikujemy nowe, inspirujące przepisy. Czy chcesz, aby Cię o nich powiadamiać?

Składniki

  • 1 puszka Groszku tradycyjnego Bonduelle 212 ml

  • 2 puszki 250 g tuńczyka w sosie własnym

  • 250 g makaronu typu kokardki

  • 1 mała czerwona cebula

  • 1 gałązka pomidorków koktajlowych

  • 3 łyżeczki majonezu

  • 2 łyżeczki jogurtu naturalnego

  • 1 łyżeczka musztardy

  • Sok z ½ cytryny

  • Sól, pieprz do smaku

  • Natka pietruszki do dekoracji

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...

Groszek jest jedną z najwcześniej uprawianych przez człowieka roślin. Jego najstarsze nasiona odnaleziono w Anatolii, Iranie, Palestynie i Grecji, i uważa się, że pochodzą jeszcze z epoki kamienia. (więcej)


Przygotowanie

1

Makaronowe kokardki z tuńczykiem i groszkiem - Krok 1

Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.

2

Makaronowe kokardki z tuńczykiem i groszkiem - Krok 2

Cebulę posiekać, pomidorki koktajlowe przekroić na pół.

3

Makaronowe kokardki z tuńczykiem i groszkiem - Krok 3

Do wyciśniętego soku z cytryny dodać jogurt, majonez i musztardę. Doprawić solą i pieprzem do smaku.

4

Makaronowe kokardki z tuńczykiem i groszkiem - Krok 4

Sos wymieszać z makaronem, tuńczykiem, groszkiem, cebulą i pomidorkami. Udekorować natką pietruszki.

:)

Makaronowe kokardki z tuńczykiem i groszkiem

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Monika Gawrysiak

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu