Składniki

  • 1 puszka Groszku tradycyjnego Bonduelle 212 ml
  • 2 puszki 250 g tuńczyka w sosie własnym
  • 250 g makaronu typu kokardki
  • 1 mała czerwona cebula
  • 1 gałązka pomidorków koktajlowych
  • 3 łyżeczki majonezu
  • 2 łyżeczki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka musztardy
  • Sok z ½ cytryny
  • Sól, pieprz do smaku
  • Natka pietruszki do dekoracji

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Makaronowe kokardki z tuńczykiem i groszkiem - Składniki

Makaronowe kokardki z tuńczykiem i groszkiem - Krok 1

Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.

Makaronowe kokardki z tuńczykiem i groszkiem - Krok 2

Cebulę posiekać, pomidorki koktajlowe przekroić na pół.

Makaronowe kokardki z tuńczykiem i groszkiem - Krok 3

Do wyciśniętego soku z cytryny dodać jogurt, majonez i musztardę. Doprawić solą i pieprzem do smaku.

Makaronowe kokardki z tuńczykiem i groszkiem - Krok 4

Sos wymieszać z makaronem, tuńczykiem, groszkiem, cebulą i pomidorkami. Udekorować natką pietruszki.

Makaronowe kokardki z tuńczykiem i groszkiem

•ᴗ• Makaronowe kokardki z tuńczykiem i groszkiem
http://Puszka%20tradycyjnego%20groszku%20konserwowego%20marki%20Bonduelle.

Groszek Tradycyjny

Groszek od Bonduelle ma wyjątkowo soczystą konsystencję, piękny kolor i wyjątkowy smak. To najlepszy dodatek do sałatek, zup czy jajek. Pysznie smakuje również w formie pasty na kanapki. Idealny do użycia w daniach zimnych i na ciepło.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Sałatka z soczewicą i świeżymi warzywami, podana w drewnianej misce na rustykalnym białym tacy.

Warzywa po bretońsku z ryżem

Penne z kurczakiem w kremowym sosie z kukurydzą i dymką

Penne z kurczakiem w kremowym sosie z kukurydzą i dymką

Leczo z cukinii z kiełbasą i kukurydzą

Leczo z cukinii z kiełbasą i kukurydzą

Zobacz więcej takich przepisów