Your browser does not support JavaScript! Makowiec na cieście z cieciorki - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1

Makowiec na cieście z cieciorki - Krok 1

Cieciorkę zmiksuj na gładką masę. Jedno jajko rozdziel na żółtko i białko, pozostałe wbij do miseczki z żółtkiem.

2

Makowiec na cieście z cieciorki - Krok 2

Miękkie masło utrzyj mikserem z cukrem do białości. Następnie dodawaj po jednym jajku, nie przerywając ucierania.

3

Makowiec na cieście z cieciorki - Krok 3

Do ubitej masy dodaj rozdrobnioną cieciorkę i sok z cytryny. Dokładnie wymieszaj. Połowę migdałów zmiel na mąkę.

4

Makowiec na cieście z cieciorki - Krok 4

Z białka ubij sztywną pianę, dodaj do masy makowej i delikatnie wymieszaj. Do ciasta dodaj zmielone migdały i proszek do pieczenia. Wymieszaj.

5

Makowiec na cieście z cieciorki - Krok 5

Ciasto przelej do formy o wymiarach 20 cm x 20 cm wyłożonej pergaminem. Na wierzchu rozsmaruj delikatnie masę makową. Całość posyp pozostałymi migdałami. Piecz w temperaturze 180ºC przez około 40 minut.

:)

Makowiec na cieście z cieciorki

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu