Składniki

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Makowiec na cieście z cieciorki - Składniki

Makowiec na cieście z cieciorki - Krok 1

Cieciorkę zmiksuj na gładką masę. Jedno jajko rozdziel na żółtko i białko, pozostałe wbij do miseczki z żółtkiem.

Makowiec na cieście z cieciorki - Krok 2

Miękkie masło utrzyj mikserem z cukrem do białości. Następnie dodawaj po jednym jajku, nie przerywając ucierania.

Makowiec na cieście z cieciorki - Krok 3

Do ubitej masy dodaj rozdrobnioną cieciorkę i sok z cytryny. Dokładnie wymieszaj. Połowę migdałów zmiel na mąkę.

Makowiec na cieście z cieciorki - Krok 4

Z białka ubij sztywną pianę, dodaj do masy makowej i delikatnie wymieszaj. Do ciasta dodaj zmielone migdały i proszek do pieczenia. Wymieszaj.

Makowiec na cieście z cieciorki - Krok 5

Ciasto przelej do formy o wymiarach 20 cm x 20 cm wyłożonej pergaminem. Na wierzchu rozsmaruj delikatnie masę makową. Całość posyp pozostałymi migdałami. Piecz w temperaturze 180ºC przez około 40 minut.

Makowiec na cieście z cieciorki

•ᴗ• Makowiec na cieście z cieciorki
http://Puszka%20ugotowanej%20na%20parze%20ciecierzycy%20Bonduelle%20–%20wygodny%20i%20zdrowy%20dodatek%20do%20szybkich%20dań.

Cieciorka Ugotowana Na Parze

Gotowanie na parze to jedna z najzdrowszych metod przygotowywania potraw. Cieciorka „Ugotowane na parze” dzięki blanszowaniu na parze charakteryzuje się idealnym smakiem i chrupkością, pięknym kolorem oraz utrzymaniem wielu wartości odżywczych. Świetnie sprawdzi się jako składnik sałatek i dań z mięsem, do dań kuchni indyjskiej, wegetariańskiej i wegańskiej.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Pączuszki z ciecierzycy i bananów z cytrynowym lukrem

Pączuszki z ciecierzycy i bananów z cytrynowym lukrem

Sałatka z buraków i sałaty radicchio z jogurtowo-makowym dressingiem

Sałatka z buraków i sałaty radicchio z jogurtowo-makowym dressingiem

Chłodnik z zielonego groszku - Krok 5

Chłodnik z zielonego groszku

Zobacz więcej takich przepisów