Your browser does not support JavaScript! Mazurek kajmakowy na bakaliowym cieście z cieciorki - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

1

Mazurek kajmakowy na bakaliowym cieście z cieciorki - Krok 1

Masło roztapiamy i lekko studzimy.

2

Mazurek kajmakowy na bakaliowym cieście z cieciorki - Krok 2

Cieciorkę miksujemy z daktylami i połową rodzynek. Dodajemy jajka, miód i kakao.

3

Mazurek kajmakowy na bakaliowym cieście z cieciorki - Krok 3

Do ciasta dodajemy proszek do pieczenia i resztę rodzynek. Mieszamy dokładnie.

4

Mazurek kajmakowy na bakaliowym cieście z cieciorki - Krok 4

Ciasto przelewamy do formy o średnicy ok. 22-23 cm i pieczemy w temp. 180℃ przez około 20-25 min. Studzimy.

5

Mazurek kajmakowy na bakaliowym cieście z cieciorki - Krok 5

Wystudzone ciasto smarujemy kajmakiem i dekorujemy wg uznania.

:)

Mazurek kajmakowy na bakaliowym cieście z cieciorki

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral

Czy wiesz, że...

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu