Your browser does not support JavaScript! Mazurek kajmakowy na bakaliowym cie艣cie z cieciorki - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Regularnie publikujemy nowe, inspiruj膮ce przepisy. Czy chcesz, aby Ci臋 o nich powiadamia膰?

Sk艂adniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, 偶e...


Przygotowanie

1

Mazurek kajmakowy na bakaliowym cie艣cie z cieciorki - Krok 1

Mas艂o roztapiamy i lekko studzimy.

2

Mazurek kajmakowy na bakaliowym cie艣cie z cieciorki - Krok 2

Cieciork臋 miksujemy z daktylami i po艂ow膮 rodzynek. Dodajemy jajka, mi贸d i kakao.

3

Mazurek kajmakowy na bakaliowym cie艣cie z cieciorki - Krok 3

Do ciasta dodajemy proszek do pieczenia i reszt臋 rodzynek. Mieszamy dok艂adnie.

4

Mazurek kajmakowy na bakaliowym cie艣cie z cieciorki - Krok 4

Ciasto przelewamy do formy o 艣rednicy ok. 22-23 cm i pieczemy w temp. 180鈩 przez oko艂o 20-25 min. Studzimy.

5

Mazurek kajmakowy na bakaliowym cie艣cie z cieciorki - Krok 5

Wystudzone ciasto smarujemy kajmakiem i dekorujemy wg uznania.

:)

Mazurek kajmakowy na bakaliowym cie艣cie z cieciorki

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Ma艂gorzata Gutral

Napisz komentarz

Oce艅 przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i bloger贸w kulinarnych. Jako mi艂o艣nicy r贸偶norodnej kuchni opartej o produkty ro艣linne wierzymy, 偶e ka偶dy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz wi臋cej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejd藕 do sklepu