Your browser does not support JavaScript!

Mazurek kajmakowy na bakaliowym cieście z cieciorki

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Mazurek kajmakowy na bakaliowym cieście z cieciorki - Krok 1

Masło roztapiamy i lekko studzimy.

2.

Mazurek kajmakowy na bakaliowym cieście z cieciorki - Krok 2

Cieciorkę miksujemy z daktylami i połową rodzynek. Dodajemy jajka, miód i kakao.

3.

Mazurek kajmakowy na bakaliowym cieście z cieciorki - Krok 3

Do ciasta dodajemy proszek do pieczenia i resztę rodzynek. Mieszamy dokładnie.

4.

Mazurek kajmakowy na bakaliowym cieście z cieciorki - Krok 4

Ciasto przelewamy do formy o średnicy ok. 22-23 cm i pieczemy w temp. 180℃ przez około 20-25 min. Studzimy.

5.

Mazurek kajmakowy na bakaliowym cieście z cieciorki - Krok 5

Wystudzone ciasto smarujemy kajmakiem i dekorujemy wg uznania.

Smacznego!

Mazurek kajmakowy na bakaliowym cieście z cieciorki

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.