Mazurek kajmakowy na bakaliowym cieście z cieciorki

Mazurek kajmakowy na bakaliowym cieście z cieciorki

Składniki

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Mazurek kajmakowy na bakaliowym cieście z cieciorki - Składniki

Mazurek kajmakowy na bakaliowym cieście z cieciorki - Krok 1

Masło roztapiamy i lekko studzimy.

Mazurek kajmakowy na bakaliowym cieście z cieciorki - Krok 2

Cieciorkę miksujemy z daktylami i połową rodzynek. Dodajemy jajka, miód i kakao.

Mazurek kajmakowy na bakaliowym cieście z cieciorki - Krok 3

Do ciasta dodajemy proszek do pieczenia i resztę rodzynek. Mieszamy dokładnie.

Mazurek kajmakowy na bakaliowym cieście z cieciorki - Krok 4

Ciasto przelewamy do formy o średnicy ok. 22-23 cm i pieczemy w temp. 180℃ przez około 20-25 min. Studzimy.

Mazurek kajmakowy na bakaliowym cieście z cieciorki - Krok 5

Wystudzone ciasto smarujemy kajmakiem i dekorujemy wg uznania.

Mazurek kajmakowy na bakaliowym cieście z cieciorki

•ᴗ• Mazurek kajmakowy na bakaliowym cieście z cieciorki
http://Zdjęcie%20Warzywne%20Inspiracje

Cieciorka Ugotowana Na Parze

Gotowanie na parze to jedna z najzdrowszych metod przygotowywania potraw. Cieciorka „Ugotowane na parze” dzięki blanszowaniu na parze charakteryzuje się idealnym smakiem i chrupkością, pięknym kolorem oraz utrzymaniem wielu wartości odżywczych. Świetnie sprawdzi się jako składnik sałatek i dań z mięsem, do dań kuchni indyjskiej, wegetariańskiej i wegańskiej.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Cytrynowa babka z fasoli z białą czekoladą

Cytrynowa babka z fasoli z białą czekoladą

Jajka faszerowane na zielono z awokado i szpinakiem

Jajka faszerowane na zielono z awokado i szpinakiem

Mazurek kajmakowy na bakaliowym cieście z cieciorki

Mazurek kajmakowy na bakaliowym cieście z cieciorki

Zobacz więcej takich przepisów