Składniki

  • 1 opakowanie mrożonej Młodej marchewki Bonduelle
  • 1 cebula
  • 250 g kwaśnej śmietany 12%
  • 2-3 łyżeczki musztardy francuskiej
  • Sól i pieprz do smaku

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Marchewka w sosie musztardowym - Składniki

Marchewka w sosie musztardowym - Krok 1

Cebulę drobno siekamy.

Marchewka w sosie musztardowym - Krok 2

Marchewkę wrzucamy na wrzątek, gotujemy około 10-12 minut, aż będzie miękka.

Marchewka w sosie musztardowym - Krok 3

Na patelni rozgrzewamy olej. Dodajemy cebulę i smażymy 5 minut.

Marchewka w sosie musztardowym - Krok 4

Wlewamy śmietanę, dodajemy musztardę, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Mieszamy.

Marchewka w sosie musztardowym - Krok 5

Do sosu wkładamy marchewkę, mieszamy i podgrzewamy przez 3 minuty. Marchewkę w sosie musztardowym podajemy jako dodatek do obiadu.

Marchewka w sosie musztardowym

•ᴗ• Marchewka w sosie musztardowym

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Sałatka w słoiku z soczewicą, szpinakiem i prażonymi orzechami, idealna na zdrowy lunch.

Sałatka z soczewicą i orzeszkami ziemnymi

Domowe kotlety z kurczaka podane z świeżymi warzywami i pieczywem – idealne na zdrowy i smaczny obiad.

Burgery z kurczaka z kukurydzą

Łosoś pieczony na risotto

Łosoś pieczony na risotto

Zobacz więcej takich przepisów