Your browser does not support JavaScript! Marchewka w sosie musztardowym - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Składniki

  • 1 opakowanie mrożonej Młodej marchewki Bonduelle

  • 1 cebula

  • 250 g kwaśnej śmietany 12%

  • 2-3 łyżeczki musztardy francuskiej

  • Sól i pieprz do smaku

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...

Marchewka ma już ponad kilka tysięcy lat. Jej ojczyzną są najprawdopodobniej Chiny, jednak marchewka w tamtych czasach wyglądała i smakowała zupełnie inaczej. W starożytności można było spróbować białej marchewki. Dopiero w XVII wieku w Holandii wyhodowano jej pomarańczową, popularną dzisiaj odmianę. (więcej)


Przygotowanie

1

Marchewka w sosie musztardowym - Krok 1

Cebulę drobno siekamy.

2

Marchewka w sosie musztardowym - Krok 2

Marchewkę wrzucamy na wrzątek, gotujemy około 10-12 minut, aż będzie miękka.

3

Marchewka w sosie musztardowym - Krok 3

Na patelni rozgrzewamy olej. Dodajemy cebulę i smażymy 5 minut.

4

Marchewka w sosie musztardowym - Krok 4

Wlewamy śmietanę, dodajemy musztardę, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Mieszamy.

5

Marchewka w sosie musztardowym - Krok 5

Do sosu wkładamy marchewkę, mieszamy i podgrzewamy przez 3 minuty. Marchewkę w sosie musztardowym podajemy jako dodatek do obiadu.

:)

Marchewka w sosie musztardowym

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Malwina Bareła

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu