Składniki

  • 1 puszka Soczewicy “Ugotowane na parze” Bonduelle 425 ml
  • 1½ l bulionu
  • 2 bataty
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 duża cebula
  • 1 marchewka
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka startego imbiru
  • 1 łyżeczka kurkumy
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • Sól
  • Natka pietruszki

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Marokańska zupa z batatami i soczewicą - Składniki

Marokańska zupa z batatami i soczewicą - Krok 1

W garnku rozgrzać 2 łyżki oleju, dodać pokrojone w kostkę cebulę i marchewkę, podsmażać do miękkości.

Marokańska zupa z batatami i soczewicą - Krok 2

Dodać starty imbir i czosnek, dusić jeszcze minutę.

Marokańska zupa z batatami i soczewicą - Krok 3

Wrzucić przyprawy, następnie wlać bulion i pokrojone w kostkę bataty. Gotować, aż słodkie ziemniaki będą odpowiednio miękkie. Dodać soczewicę, gotować razem jeszcze 3-4 minuty. Doprawić solą i pieprzem. Zupę podawać posypaną natką pietruszki.

Marokańska zupa z batatami i soczewicą

•ᴗ• Marokańska zupa z batatami i soczewicą
http://Puszka%20ugotowanej%20na%20parze%20soczewicy%20marki%20Bonduelle.

Soczewica Ugotowana Na Parze

Gotowanie na parze to jedna z najzdrowszych metod przygotowywania potraw. Soczewica „Ugotowane na parze” dzięki blanszowaniu na parze charakteryzuje się idealnym smakiem i chrupkością, pięknym kolorem oraz utrzymaniem wielu wartości odżywczych. Świetnie sprawdzi się jako składnik dań z mięsem, dań kuchni indyjskiej, bliskowschodniej, wegetariańskiej i wegańskiej.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Marchewka w sosie musztardowym

Marchewka w sosie musztardowym

Kotleciki z pieczonych warzyw z sosem majonezowym z marynowanymi pieczarkami

Kotleciki z pieczonych warzyw z sosem majonezowym z marynowanymi pieczarkami

Zimowe warzywa zapiekane pod beszamelem

Zimowe warzywa zapiekane pod beszamelem

Zobacz więcej takich przepisów