Marokańskie danie z jednej patelni z pomidorami, oliwkami, ciecierzycą, fasolą i batatem

Marokańskie danie z jednej patelni z pomidorami, oliwkami, ciecierzycą, fasolą i batatem

Składniki

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Zdjęcie Warzywne Inspiracje

Marokańskie danie z jednej patelni z pomidorami, oliwkami, ciecierzycą, fasolą i batatem - Krok 1

Czosnek i cebulę siekamy. Batat obieramy i kroimy w kostkę.

Marokańskie danie z jednej patelni z pomidorami, oliwkami, ciecierzycą, fasolą i batatem - Krok 2

Na patelni rozgrzewamy olej. Szklimy cebulę i czosnek. Dodajemy przyprawy i batat. Podsmażamy wszystko przez kilka minut, co jakiś czas mieszając. Zalewamy 3/4 szklanki wody i gotujemy pod przykryciem, aż bataty trochę zmiękną.

Marokańskie danie z jednej patelni z pomidorami, oliwkami, ciecierzycą, fasolą i batatem - Krok 3

Na patelnię wlewamy krojone pomidory. Gotujemy, aż pomidory odparują – około 10-15 minut. Dodajemy mix fasoli z cieciorką oraz oliwki. Gotujemy 5 minut. Danie podajemy posypane listkami kolendry. Można zjeść bez dodatków albo podać z chlebem lub ryżem.

Marokańskie danie z jednej patelni z pomidorami, oliwkami, ciecierzycą, fasolą i batatem

•ᴗ• Marokańskie danie z jednej patelni z pomidorami, oliwkami, ciecierzycą, fasolą i batatem

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Krem z kalafiora z gorgonzolą i orzechami laskowymi

Krem z kalafiora z gorgonzolą i orzechami laskowymi

Knedle z twarogiem i szpinakiem

Knedle z twarogiem i szpinakiem

Pizza ze szpinakiem i serem feta

Pizza ze szpinakiem i serem feta

Zobacz więcej takich przepisów