Your browser does not support JavaScript!

Składniki

  • 1 puszka Mieszanki meksykańskiej Mexico Bonduelle 212 ml

  • 600 g fileta z łososia

  • 200 g ryżu białego

  • 120 g czerwonej cebuli

  • 50 ml oliwy

  • 15 ml miodu

  • 1 pęczek koperku

  • 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki

  • 1 limonka

  • ⅓ łyżeczki płatków chili

  • Sól i pieprz

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

1

Pieczony łosoś z ryżem po meksykańsku - Krok 1

Cebulę kroimy w piórka. Solimy i skrapiamy połową soku z limonki. Odstawiamy.

2

Pieczony łosoś z ryżem po meksykańsku - Krok 2

Ryż zalewamy 2 szklankami wody. Dodajemy łyżkę oliwy i 1 szczyptę soli. Gotujemy pod przykryciem, aż cały płyn się wchłonie.

3

Pieczony łosoś z ryżem po meksykańsku - Krok 3

Do ryżu dodajemy osączoną z zalewy mieszankę kukurydzy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

4

Pieczony łosoś z ryżem po meksykańsku - Krok 4

Łososia nacieramy solą, pieprzem, papryką, chili oraz miodem i oliwą. Skrapiamy połową soku z limonki i pieczemy w 175℃ 10-12 minut.

5

Pieczony łosoś z ryżem po meksykańsku - Krok 5

Upieczonego łososia układamy na ryżu i posypujemy zamarynowaną cebulą.

:)

Pieczony łosoś z ryżem po meksykańsku

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral

Czy wiesz, że...

W Bonduelle wiemy, jak ważne jest dbanie o zdrowie i planetę, dlatego nasza kukurydza jest Bez pozostałości pestycydów. Oferujemy naszym konsumentom podwójną gwarancję Bonduelle: dbanie o najwyższą jakość naszych warzyw i zobowiązanie do promowania zrównoważonego rolnictwa, aby jak najlepiej wykorzystać naturę, nie szkodząc jej. (więcej)

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu