
Wegetariańskie potrawy świąteczne
- 45 min.
- łatwe
Cebulę kroimy w piórka. Solimy i skrapiamy połową soku z limonki. Odstawiamy.
Ryż zalewamy 2 szklankami wody. Dodajemy łyżkę oliwy i 1 szczyptę soli. Gotujemy pod przykryciem, aż cały płyn się wchłonie.
Do ryżu dodajemy osączoną z zalewy mieszankę kukurydzy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Łososia nacieramy solą, pieprzem, papryką, chili oraz miodem i oliwą. Skrapiamy połową soku z limonki i pieczemy w 175℃ 10-12 minut.
Upieczonego łososia układamy na ryżu i posypujemy zamarynowaną cebulą.
W Bonduelle wiemy, jak ważne jest dbanie o zdrowie i planetę, dlatego nasza kukurydza jest Bez pozostałości pestycydów. Oferujemy naszym konsumentom podwójną gwarancję Bonduelle: dbanie o najwyższą jakość naszych warzyw i zobowiązanie do promowania zrównoważonego rolnictwa, aby jak najlepiej wykorzystać naturę, nie szkodząc jej. (więcej)
Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.
Zobacz więcej