Your browser does not support JavaScript! Meksykańska pizza na placku tortilli - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...

Ojczyzną fasoli jest Ameryka. Wyróżnia się nawet do 90 gatunków fasoli. Te najpopularniejsze rozróżnia się po wielkości, kolorze oraz pochodzeniu: teksańska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska biała fasola Coco, włoskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zostały rozpowszechnione na całym świecie dzięki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (więcej)


Przygotowanie

1

Meksykańska pizza na placku tortilli - Krok 1

Cebulę siekamy w cienkie piórka, a paprykę w kostkę średniej wielkości.

2

Meksykańska pizza na placku tortilli - Krok 2

Połową startego sera posypujemy równomiernie 1 placek tortilli i przykrywamy drugim plackiem. Lekko dociskamy.

3

Meksykańska pizza na placku tortilli - Krok 3

Na przygotowaną podstawę pizzy wykładamy zawartość puszki meksykańskiego chili sin carne, pozostawiając brzegi wolne. Posypujemy posiekaną cebulką, papryką i rozkładamy paski salami. Całość oprószamy lekko solą i pieprzem do smaku.

4

Meksykańska pizza na placku tortilli - Krok 4

Pizzę posypujemy pozostałym serem i zapiekamy w piekarniku przez ok. 7 minut w 200ºC lub do momentu, aż brzegi tortilli się zrumienią, a ser roztopi. Podajemy od razu.

:)

Meksykańska pizza na placku tortilli

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu