Szybka pizza z cukinią, pomidorami i fasolą

Szybka pizza z cukinią, pomidorami i fasolą

Składniki

  • 1 puszka Czerwonej fasoli “Ugotowane na parze” Bonduelle 425 ml
  • 200 g mąki pszennej (typ 500)
  • 200 g sera mozzarella
  • 200 g cukinii
  • 150 g pomidorków cherry
  • 50 ml oliwy
  • 2 ząbki czosnku
  • Sól i pieprz
  • Kilka listków bazylii

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Szybka pizza z cukinią, pomidorami i fasolą - Składniki

Szybka pizza z cukinią, pomidorami i fasolą - Krok 1

Ciasto na pizzę zagniatamy z mąki, połowy oliwy, 125 ml wody oraz ⅓ łyżeczki soli. Odstawiamy pod przykryciem na 15 minut, by ciasto odpoczęło. W tym czasie rozgrzewamy piekarnik.

Szybka pizza z cukinią, pomidorami i fasolą - Krok 2

Pomidorki przesmażamy na oliwie, aż zaczną pękać.

Szybka pizza z cukinią, pomidorami i fasolą - Krok 3Cukinię tniemy na cienkie wstążki. Lekko solimy i nacieramy przeciśniętym przez praskę czosnkiem.

Szybka pizza z cukinią, pomidorami i fasolą - Krok 4Ciasto cienko wałkujemy.

Szybka pizza z cukinią, pomidorami i fasolą - Krok 5Ciasto skrapiamy oliwą, posypujemy serem. Układamy pomidory, wstążki cukinii oraz osączoną z zalewy fasolę. Pieczemy około 15 minut w 200℃. Z podanego przepisu wychodzą 2 średnie pizze.

Szybka pizza z cukinią, pomidorami i fasolą

•ᴗ• Szybka pizza z cukinią, pomidorami i fasolą
http://Puszka%20ugotowanej%20na%20parze%20czerwonej%20fasoli%20marki%20Bonduelle.

Czerwona Fasola Ugotowana Na Parze

Gotowanie na parze to jedna z najzdrowszych metod przygotowywania potraw. Czerwona Fasola „Ugotowane na parze” dzięki blanszowaniu na parze charakteryzuje się idealnym smakiem i chrupkością, pięknym kolorem oraz utrzymaniem wielu wartości odżywczych. Świetnie sprawdzi się w sałatkach, różnych pastach czy jako dodatek do dań kuchni meksykańskiej.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Przystawka z zielonym musem groszkowym na grzance, dekorowana listkiem mięty.

Kanapki z pastą z zielonego groszku

Zdrowa zupa krem ze świeżym szpinakiem, podana w rustykalnych naczyniach z orzeźwiającymi listkami bazylii – idealna na detoks.

Krem ze szpinaku i pesto

Śledzie w sosie śmietanowym z buraczkami

Śledzie w sosie śmietanowym z buraczkami

Zobacz więcej takich przepisów