Your browser does not support JavaScript! Meksykańska sałatka z krewetkami - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Regularnie publikujemy nowe, inspirujące przepisy. Czy chcesz, aby Cię o nich powiadamiać?

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...

Kukurydza to obok pszenicy i ryżu najpopularniejsza roślina uprawna świata. Jeden jej “kłos” może ważyć 40 dag. Kukurydza była podstawowym pożywieniem Inków, Azteków i Majów. Dziś jada się ją głównie w postaci płatków, kasz i mąki kukurydzianej. Wszyscy znają popcorn, a popularnością zaczyna cieszyć się też olej kukurydziany. (więcej)


Przygotowanie

1

Meksykańska sałatka z krewetkami - Krok 1

Krewetki obtaczamy w soli, pieprzu i 2 łyżkach oliwy, następnie grillujemy, aż staną się różowe.

2

Meksykańska sałatka z krewetkami - Krok 2

Kroimy pomidory i awokado w kostkę, chili drobno siekamy, dymki grubo siekamy.

3

Meksykańska sałatka z krewetkami - Krok 3

Mieszamy składniki dressingu: miód, sok z limonki, przyprawy, tabasco, 2 łyżki oliwy z oliwek.

4

Meksykańska sałatka z krewetkami - Krok 4

Cieciorkę i kukurydzę odsączamy i łączymy z posiekanymi warzywami oraz z grillowanymi krewetkami, całość polewamy dressingiem.

:)

Meksykańska sałatka z krewetkami

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Anna Petryna

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu