Your browser does not support JavaScript! Paszteciki z farszem warzywnym - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Sk艂adniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, 偶e...

Marchewka ma ju偶 ponad kilka tysi臋cy lat. Jej ojczyzn膮 s膮 najprawdopodobniej Chiny, jednak marchewka w tamtych czasach wygl膮da艂a i smakowa艂a zupe艂nie inaczej. W staro偶ytno艣ci mo偶na by艂o spr贸bowa膰 bia艂ej marchewki. Dopiero w XVII wieku w Holandii wyhodowano jej pomara艅czow膮, popularn膮 dzisiaj odmian臋. (wi臋cej)

Przygotowanie

Na oliwie podsma偶amy cebul臋 pokrojon膮 w drobn膮 kostk臋, rozgnieciony czosnek, broku艂y i marchewk臋, studzimy.

Z ricotty, mozzarelli i przesma偶onych warzyw przygotowujemy farsz 鈥 mieszamy je dok艂adnie i doprawiamy do smaku pesto, sol膮 i pieprzem.

P艂at ciasta dzielimy na 12 prostok膮t贸w, nape艂niamy farszem i zawijamy jak uszka lub pierogi. Uk艂adamy na pergaminie, smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy czarnuszk膮.

Pieczemy oko艂o 30 min w temperaturze 190掳C.

Podajemy na gor膮co z sals膮 paprykow膮 lub pesto.

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Szef Kuchni Mariusz Jamroszczyk

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i bloger贸w kulinarnych. Jako mi艂o艣nicy r贸偶norodnej kuchni opartej o produkty ro艣linne wierzymy, 偶e ka偶dy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz wi臋cej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejd藕 do sklepu