Your browser does not support JavaScript!

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

Na oliwie podsmażamy cebulę pokrojoną w drobną kostkę, rozgnieciony czosnek, brokuły i marchewkę, studzimy.

Z ricotty, mozzarelli i przesmażonych warzyw przygotowujemy farsz – mieszamy je dokładnie i doprawiamy do smaku pesto, solą i pieprzem.

Płat ciasta dzielimy na 12 prostokątów, napełniamy farszem i zawijamy jak uszka lub pierogi. Układamy na pergaminie, smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy czarnuszką.

Pieczemy około 30 min w temperaturze 190°C.

Podajemy na gorąco z salsą paprykową lub pesto.

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Szef Kuchni Mariusz Jamroszczyk

Czy wiesz, że...

Marchewka ma już ponad kilka tysięcy lat. Jej ojczyzną są najprawdopodobniej Chiny, jednak marchewka w tamtych czasach wyglądała i smakowała zupełnie inaczej. W starożytności można było spróbować białej marchewki. Dopiero w XVII wieku w Holandii wyhodowano jej pomarańczową, popularną dzisiaj odmianę. (więcej)

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu