Paszteciki z farszem warzywnym

Paszteciki z farszem warzywnym

Składniki

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Na oliwie podsmażamy cebulę pokrojoną w drobną kostkę, rozgnieciony czosnek, brokuły i marchewkę, studzimy.

Z ricotty, mozzarelli i przesmażonych warzyw przygotowujemy farsz – mieszamy je dokładnie i doprawiamy do smaku pesto, solą i pieprzem.

Płat ciasta dzielimy na 12 prostokątów, napełniamy farszem i zawijamy jak uszka lub pierogi. Układamy na pergaminie, smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy czarnuszką.

Pieczemy około 30 min w temperaturze 190°C.

Podajemy na gorąco z salsą paprykową lub pesto.

•ᴗ• Paszteciki z farszem warzywnym
http://Zdjęcie%20Warzywne%20Inspiracje

Ryż w 100% z marchewki

Ryż w 100% z marchewki to idealny sposób na zwiększenie ilości warzyw w codziennej diecie i urozmaicenie posiłków dla małych i dużych. Wystarczy go usmażyć na patelni, błyskawicznie ugotować lub upiec. Przygotuj go tak jak lubisz: zamiast ryżu w risotto, jako podstawę do kremów warzywnych, zapiekanek, ciast oraz jako dodatek do sałatek czy smakowitego sosu.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Cukiniowe spaghetti z ciecierzycą i sezamem

Cukiniowe spaghetti z ciecierzycą i sezamem

Zdjęcie Warzywne Inspiracje

Sałatka z kuskusem i makrelą

Pieczone letnie warzywa z ciecierzycą

Pieczone letnie warzywa z ciecierzycą

Zobacz więcej takich przepisów