Your browser does not support JavaScript!

Składniki

  • 1 puszka Kukurydzy złocistej z chili Bonduelle 212 ml

  • 750 g dojrzałych pomidorów

  • 500 ml bulionu warzywnego

  • 200 g papryki

  • 100 g czerwonej cebuli

  • 100 ml oliwy

  • 2 pszenne tortille

  • 2 ząbki czosnku

  • po ½ łyżeczki oregano, wędzonej papryki i kminu rzymskiego

  • Natka pietruszki

  • Sok z 1 limonki

  • Sól i pieprz

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

1

Meksykańska zupa pomidorowa z tortillą i kukurydzą - Krok 1

Pomidory, paprykę i ⅔ cebuli kroimy i przesmażamy na 20 ml oliwy. Dodajemy kmin i paprykę wędzoną, dolewamy bulion i gotujemy do miękkości.

2

Meksykańska zupa pomidorowa z tortillą i kukurydzą - Krok 2

Miksujemy zupę na gładki krem. Jeśli to konieczne, przecieramy przez sito. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

3

Meksykańska zupa pomidorowa z tortillą i kukurydzą - Krok 3

Tortille kroimy w paski i przesmażamy na rozgrzanej oliwie na złoty kolor.

4

Meksykańska zupa pomidorowa z tortillą i kukurydzą - Krok 4

Osączoną kukurydzę mieszamy z drobno posiekaną natką i resztą cebuli. Doprawiamy solą, pieprzem, oregano i sokiem z limonki. Zupę podajemy z tortillą i kukurydzą.

:)

Meksykańska zupa pomidorowa z tortillą i kukurydzą

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral

Czy wiesz, że...

W Bonduelle wiemy, jak ważne jest dbanie o zdrowie i planetę, dlatego nasza kukurydza jest Bez pozostałości pestycydów. Oferujemy naszym konsumentom podwójną gwarancję Bonduelle: dbanie o najwyższą jakość naszych warzyw i zobowiązanie do promowania zrównoważonego rolnictwa, aby jak najlepiej wykorzystać naturę, nie szkodząc jej. (więcej)

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu