Naleśniki bezglutenowe z pieczarkami i kaszą gryczaną

Naleśniki bezglutenowe z pieczarkami i kaszą gryczaną

Składniki

  • 1 opakowanie Groszku Bonduelle 212 ml (2 x 106 ml)
  • 250 ml mleka
  • 150 g pieczarek
  • 100 g twarogu
  • 100 g mąki bezglutenowej
  • 80 g kaszy gryczanej palonej (waga przed ugotowaniem)
  • 3 łyżki oleju
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka listków świeżego tymianku
  • ½ czerwonej cebuli
  • Sól i pieprz

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Naleśniki bezglutenowe z pieczarkami i kaszą gryczaną - Składniki

Naleśniki bezglutenowe z pieczarkami i kaszą gryczaną - Krok 1

Kaszę gryczaną gotujemy wg opisu na opakowaniu, a następnie studzimy.

Naleśniki bezglutenowe z pieczarkami i kaszą gryczaną - Krok 2

Pieczarki i cebulę obieramy, a następnie kroimy w kostkę.

Naleśniki bezglutenowe z pieczarkami i kaszą gryczaną - Krok 3

Na patelni rozgrzewamy 1 łyżkę oleju, wrzucamy pieczarki i cebulę, smażymy 5-6 minut. Dodajemy kaszę gryczaną, osączony groszek, pokruszony twaróg oraz listki tymianku. Doprawiamy solą i sporą ilością czarnego pieprzu. Krótko podgrzewamy.

Naleśniki bezglutenowe z pieczarkami i kaszą gryczaną - Krok 4

W misce mieszamy dokładnie przesianą mąkę, mleko, jajka, pół łyżki oleju oraz szczyptę soli. Na patelni rozgrzewamy pozostały olej, wylewamy porcję ciasta. Smażymy z każdej strony do zrumienienia i odkładamy na talerz. Tak samo postępujemy z resztą ciasta naleśnikowego.

Naleśniki bezglutenowe z pieczarkami i kaszą gryczaną - Krok 5

Naleśniki nadziewamy farszem z kaszy, składamy w kopertę. Przed podaniem można je dodatkowo obsmażyć na patelni.

Naleśniki bezglutenowe z pieczarkami i kaszą gryczaną

•ᴗ• Naleśniki bezglutenowe z pieczarkami i kaszą gryczaną
http://Opakowanie%20zielonego%20groszku%20marki%20Bonduelle%20z%20oznaczeniem%20Nutri-Score.

Groszek Porcja na Raz na Twoją Sałatkę

Groszek Bonduelle „Porcja na raz na Twoją Sałatkę” to dwie, małe puszeczki po 75 g, które są idealnym dodatkiem do Twojej ulubionej sałatki, bez wyrzucania resztek. Groszek od Bonduelle ma wyjątkowo soczystą konsystencję, piękny kolor i wyjątkowy smak. To najlepszy dodatek do sałatek, zup czy jajek. Pysznie smakuje również w formie pasty na kanapki.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Warstwowa zapiekanka z cukinią i fasolką

Warstwowa zapiekanka z cukinią i fasolką

Domowy przepis na burgera z soczystą wołowiną i świeżymi dodatkami na drewnianej desce z listkami bazylii.

Burgery z kotletem z czerwonej fasoli

Pizza z fasolką szparagową, pieczarkami i szczypiorkiem

Pizza z fasolką szparagową, pieczarkami i szczypiorkiem

Zobacz więcej takich przepisów