Your browser does not support JavaScript!

Naleśniki bezglutenowe z pieczarkami i kaszą gryczaną

Składniki

  • 1 opakowanie Groszku Bonduelle 212 ml (2 x 106 ml)
  • 250 ml mleka
  • 150 g pieczarek
  • 100 g twarogu
  • 100 g mąki bezglutenowej
  • 80 g kaszy gryczanej palonej (waga przed ugotowaniem)
  • 3 łyżki oleju
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka listków świeżego tymianku
  • ½ czerwonej cebuli
  • Sól i pieprz

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Naleśniki bezglutenowe z pieczarkami i kaszą gryczaną - Krok 1

Kaszę gryczaną gotujemy wg opisu na opakowaniu, a następnie studzimy.

2.

Naleśniki bezglutenowe z pieczarkami i kaszą gryczaną - Krok 2

Pieczarki i cebulę obieramy, a następnie kroimy w kostkę.

3.

Naleśniki bezglutenowe z pieczarkami i kaszą gryczaną - Krok 3

Na patelni rozgrzewamy 1 łyżkę oleju, wrzucamy pieczarki i cebulę, smażymy 5-6 minut. Dodajemy kaszę gryczaną, osączony groszek, pokruszony twaróg oraz listki tymianku. Doprawiamy solą i sporą ilością czarnego pieprzu. Krótko podgrzewamy.

4.

Naleśniki bezglutenowe z pieczarkami i kaszą gryczaną - Krok 4

W misce mieszamy dokładnie przesianą mąkę, mleko, jajka, pół łyżki oleju oraz szczyptę soli. Na patelni rozgrzewamy pozostały olej, wylewamy porcję ciasta. Smażymy z każdej strony do zrumienienia i odkładamy na talerz. Tak samo postępujemy z resztą ciasta naleśnikowego.

5.

Naleśniki bezglutenowe z pieczarkami i kaszą gryczaną - Krok 5

Naleśniki nadziewamy farszem z kaszy, składamy w kopertę. Przed podaniem można je dodatkowo obsmażyć na patelni.

Smacznego!

Naleśniki bezglutenowe z pieczarkami i kaszą gryczaną

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Malwina Bareła
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.