Your browser does not support JavaScript!

Składniki

  • 1 op. Warzywnego burrito z ryżem Bonduelle

  • 60 g chorizo w plastrach lub pikantnego salami

  • 30 g żółtego sera

  • 15 ml oliwy

  • 2-3 cebule dymki

  • 2 pszenne tortille

  • 1-2 ząbki czosnku

  • 1 szczypta płatków chili

  • Sól i pieprz do smaku

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

1

Meksykańskie burrito - Krok 1

Czosnek szklimy na oliwie.

2

Meksykańskie burrito - Krok 2

Wsypujemy warzywne burrito i smażymy około 6 minut. Przed końcem doprawiamy solą, pieprzem i chili do smaku.

3

Meksykańskie burrito - Krok 3

Na tortillach układamy po plastrze sera i porcji wędliny.

4

Meksykańskie burrito - Krok 4

Wykładamy po porcji warzyw z ryżem i posypujemy posiekaną dymką.

5

Meksykańskie burrito - Krok 5

Rolujemy ściśle i opiekamy na suchej patelni lub grillujemy z każdej strony. Podajemy same lub z keczupem albo kwaśną śmietaną.

:)

Meksykańskie burrito

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral

Czy wiesz, że...

Ojczyzną fasoli jest Ameryka. Wyróżnia się nawet do 90 gatunków fasoli. Te najpopularniejsze rozróżnia się po wielkości, kolorze oraz pochodzeniu: teksańska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska biała fasola Coco, włoskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zostały rozpowszechnione na całym świecie dzięki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (więcej)

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu