Meksykańskie burrito

Meksykańskie burrito

Składniki

  • 1 op. Warzywnego burrito z ryżem Bonduelle
  • 60 g chorizo w plastrach lub pikantnego salami
  • 30 g żółtego sera
  • 15 ml oliwy
  • 2-3 cebule dymki
  • 2 pszenne tortille
  • 1-2 ząbki czosnku
  • 1 szczypta płatków chili
  • Sól i pieprz do smaku

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Meksykańskie burrito - Składniki

Meksykańskie burrito - Krok 1

Czosnek szklimy na oliwie.

Meksykańskie burrito - Krok 2

Wsypujemy warzywne burrito i smażymy około 6 minut. Przed końcem doprawiamy solą, pieprzem i chili do smaku.

Meksykańskie burrito - Krok 3

Na tortillach układamy po plastrze sera i porcji wędliny.

Meksykańskie burrito - Krok 4

Wykładamy po porcji warzyw z ryżem i posypujemy posiekaną dymką.

Meksykańskie burrito - Krok 5

Rolujemy ściśle i opiekamy na suchej patelni lub grillujemy z każdej strony. Podajemy same lub z keczupem albo kwaśną śmietaną.

Meksykańskie burrito

•ᴗ• Meksykańskie burrito
http://Zdjęcie%20Warzywne%20Inspiracje

Warzywne Burrito z Ryżem

Warzywne burrito z ryżem to aż 75% najlepszych warzyw! W 100% roślinna kompozycja marchewki, czerwonej fasolki, papryki, pomidora i cebuli z białym ryżem apetycznie prezentuje się na talerzu. Wystarczy 6 minut na patelni z dodatkiem tłuszczu, szczypta przypraw i gotowe! Warzywne burrito z ryżem można podawać jako samodzielne danie roślinne, nadzienie do naleśników i tortilli lub dodatek do mięsa i ryb.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Zdjęcie Warzywne Inspiracje

Fasolka po bretońsku z szałwią i fetą

Zdjęcie Warzywne Inspiracje

Caprese z pomidorów i brzoskwini

Zdjęcie Warzywne Inspiracje

Galaretka z kurczaka, kukurydzy i groszku

Zobacz więcej takich przepisów