
Wegetariańskie potrawy świąteczne
- 20 min.
- łatwe
Czosnek szklimy na oliwie.
Wsypujemy warzywne burrito i smażymy około 6 minut. Przed końcem doprawiamy solą, pieprzem i chili do smaku.
Na tortillach układamy po plastrze sera i porcji wędliny.
Wykładamy po porcji warzyw z ryżem i posypujemy posiekaną dymką.
Rolujemy ściśle i opiekamy na suchej patelni lub grillujemy z każdej strony. Podajemy same lub z keczupem albo kwaśną śmietaną.
Ojczyzną fasoli jest Ameryka. Wyróżnia się nawet do 90 gatunków fasoli. Te najpopularniejsze rozróżnia się po wielkości, kolorze oraz pochodzeniu: teksańska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska biała fasola Coco, włoskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zostały rozpowszechnione na całym świecie dzięki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (więcej)
Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.
Zobacz więcej