
Wegetariańskie potrawy świąteczne
- 30 min.
- średnie
Rozgrzewamy olej na patelni. Dodajemy mięso i smażymy aż przestanie być surowe. Dodajemy teksańską fasolkę cayenne, kukurydzę i mieszamy. Odstawiamy z ognia.
Na blacie układamy tortillę, na niej 2 plastry sera na środku i listki świeżej kolendry.
Na serze umieszczamy warstwę usmażonego mięsa i dodajemy papryczki jalapenos.
Zwijamy jak naleśnika, zaczynając od zgięcia na dole.
Powtarzamy czynności w stosunku do następnych porcji. Podajemy ciepłe.
Ojczyzną fasoli jest Ameryka. Wyróżnia się nawet do 90 gatunków fasoli. Te najpopularniejsze rozróżnia się po wielkości, kolorze oraz pochodzeniu: teksańska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska biała fasola Coco, włoskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zostały rozpowszechnione na całym świecie dzięki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (więcej)
Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.
Zobacz więcej