Your browser does not support JavaScript!

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

1

Rozgrzewamy olej na patelni. Dodajemy mięso i smażymy aż przestanie być surowe. Dodajemy teksańską fasolkę cayenne, kukurydzę i mieszamy. Odstawiamy z ognia.

2

Na blacie układamy tortillę, na niej 2 plastry sera na środku i listki świeżej kolendry.

3

Na serze umieszczamy warstwę usmażonego mięsa i dodajemy papryczki jalapenos.

4

Zwijamy jak naleśnika, zaczynając od zgięcia na dole.

5

Powtarzamy czynności w stosunku do następnych porcji. Podajemy ciepłe.

:)

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Tosia i Śliwka

Czy wiesz, że...

Ojczyzną fasoli jest Ameryka. Wyróżnia się nawet do 90 gatunków fasoli. Te najpopularniejsze rozróżnia się po wielkości, kolorze oraz pochodzeniu: teksańska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska biała fasola Coco, włoskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zostały rozpowszechnione na całym świecie dzięki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (więcej)

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu