
Wegetariańskie potrawy świąteczne
- 45 min.
- łatwe
Chorizo pokroić w kostkę. Z papryki usunąć gniazdo nasienne, również pokroić w kostkę. Cebulę i jalapeno posiekać. Ser zetrzeć na tarce o średnich oczkach.
Na patelnię wrzucić chorizo i cebulę. Podsmażyć razem przez 5-7 minut.
Krok 3
3
Ciasto pokroić na kwadraty o boku 8-9 cm. Na połowę każdego kwadratu nałożyć porcję farszu. Zlepić przeciwległe brzegi, formując trójkąt.
Trójkąty układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować roztrzepanym jajkiem, posypać czarnuszką. Piec 20 minut w 200°C.
Ojczyzną fasoli jest Ameryka. Wyróżnia się nawet do 90 gatunków fasoli. Te najpopularniejsze rozróżnia się po wielkości, kolorze oraz pochodzeniu: teksańska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska biała fasola Coco, włoskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zostały rozpowszechnione na całym świecie dzięki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (więcej)
Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.
Zobacz więcej