Meksykańskie trójkąty z ciasta francuskiego z chorizo i fasolą

Meksykańskie trójkąty z ciasta francuskiego z chorizo i fasolą

Składniki

Dodatkowo:

  • Jajko do posmarowania
  • Czarnuszka do posypania przed pieczeniem

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Meksykańskie trójkąty z ciasta francuskiego z chorizo i fasolą - Składniki

Meksykańskie trójkąty z ciasta francuskiego z chorizo i fasolą - Krok 1

Chorizo pokroić w kostkę. Z papryki usunąć gniazdo nasienne, również pokroić w kostkę. Cebulę i jalapeno posiekać. Ser zetrzeć na tarce o średnich oczkach.

Meksykańskie trójkąty z ciasta francuskiego z chorizo i fasolą - Krok 2

Na patelnię wrzucić chorizo i cebulę. Podsmażyć razem przez 5-7 minut.

Meksykańskie trójkąty z ciasta francuskiego z chorizo i fasolą - Krok 3Chorizo z cebulą przełożyć do miski. Wymieszać z czerwoną fasolą, kukurydzą, papryką, jalapeno i serem.

Meksykańskie trójkąty z ciasta francuskiego z chorizo i fasolą - Krok 4

Ciasto pokroić na kwadraty o boku 8-9 cm. Na połowę każdego kwadratu nałożyć porcję farszu. Zlepić przeciwległe brzegi, formując trójkąt.

Meksykańskie trójkąty z ciasta francuskiego z chorizo i fasolą - Krok 5

Trójkąty układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować roztrzepanym jajkiem, posypać czarnuszką. Piec 20 minut w 200°C.

Meksykańskie trójkąty z ciasta francuskiego z chorizo i fasolą - Krok 6

•ᴗ• Meksykańskie trójkąty z ciasta francuskiego z chorizo i fasolą
http://Puszka%20ugotowanej%20na%20parze%20czerwonej%20fasoli%20marki%20Bonduelle.

Czerwona Fasola Ugotowana Na Parze

Gotowanie na parze to jedna z najzdrowszych metod przygotowywania potraw. Czerwona Fasola „Ugotowane na parze” dzięki blanszowaniu na parze charakteryzuje się idealnym smakiem i chrupkością, pięknym kolorem oraz utrzymaniem wielu wartości odżywczych. Świetnie sprawdzi się w sałatkach, różnych pastach czy jako dodatek do dań kuchni meksykańskiej.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Sałatka z kuskusem, pomidorami, oliwkami i serem feta na białym talerzu, podana z dodatkiem świeżych liści szpinaku – Twoja inspiracja na zdrowy i szybki obiad.

Sałatka z kuskusem, cieciorką i fetą

Pieczarki faszerowane wołowiną

Pieczarki faszerowane wołowiną

Salsa z mango, fasoli i cieciorki

Salsa z mango, fasoli i cieciorki

Zobacz więcej takich przepisów