Your browser does not support JavaScript! Minestrone z jarmużem - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Regularnie publikujemy nowe, inspirujące przepisy. Czy chcesz, aby Cię o nich powiadamiać?

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...

Ojczyzną fasoli jest Ameryka. Wyróżnia się nawet do 90 gatunków fasoli. Te najpopularniejsze rozróżnia się po wielkości, kolorze oraz pochodzeniu: teksańska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska biała fasola Coco, włoskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zostały rozpowszechnione na całym świecie dzięki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (więcej)


Przygotowanie

1

Minestrone z jarmużem - Krok 1

Na oliwie z oliwek podsmażyć pokrojone w kostkę marchewkę, seler i cebulę. Dodać pomidory z puszki, koncentrat pomidorowy, bulion warzywny, wodę, czosnek, oregano, rozmaryn i liście laurowe.

2

Minestrone z jarmużem - Krok 2

Przyprawić solą i pieprzem do smaku, gotować na wolnym ogniu około godziny. Dodać osączone czerwoną i zieloną fasolę, pokrojoną w kostkę cukinię i makaron.

3

Minestrone z jarmużem - Krok 3

Gotować na nieco większym ogniu kolejne 10 minut, aż makaron będzie odpowiednio miękki. Na koniec wsypać świeże liście jarmużu. Zupę podawać na gorąco, posypaną parmezanem.

:)

Minestrone z jarmużem

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Magda Kucharzy

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu