Składniki

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Sum w miodzie z soczewicą i groszkiem - Składniki

Sum w miodzie z soczewicą i groszkiem - Krok 1

Soczewicę zalewamy wodą i moczymy przez 30 minut. Następnie gotujemy 20 minut.

Sum w miodzie z soczewicą i groszkiem - Krok 2

Ugotowaną soczewicę łączymy z groszkiem i rodzynkami. Podsmażamy na oliwie. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Sum w miodzie z soczewicą i groszkiem - Krok 3

Suma dzielimy na mniejsze porcje, doprawiamy solą i pieprzem z obu stron.

Sum w miodzie z soczewicą i groszkiem - Krok 4

Na patelni karmelizujemy miód, a następnie smażymy na nim rybę z każdej strony po kilka minut. Rybę podajemy z soczewicą.

Sum w miodzie z soczewicą i groszkiem

•ᴗ• Sum w miodzie z soczewicą i groszkiem
http://Puszka%20zielonego%20groszku%20marki%20Bonduelle.

Groszek Drobny

Groszek od Bonduelle ma wyjątkowo soczystą konsystencję, piękny kolor i wyjątkowy smak. To najlepszy dodatek do sałatek, zup czy jajek. Pysznie smakuje również w formie pasty na kanapki. Idealny do użycia w daniach zimnych i na ciepło.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Podpłomyki ze szpinakiem i kozim serem

Podpłomyki ze szpinakiem i kozim serem

Pieczony batat faszerowany szpinakiem i ciecierzycą, posypany serem feta i świeżą pietruszką.

Pieczone bataty nadziewane cieciorką ze szpinakiem i fetą

Sałata z serem feta i koperkiem, podana na eleganckim talerzu – idealna propozycja na lekki i zdrowy posiłek.

Lasagne ze szpinakiem, koperkiem i kozim serem

Zobacz więcej takich przepisów