Your browser does not support JavaScript!

Minestrone z pomidorami, czerwoną fasolą i makaronem warzywnym

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Minestrone z pomidorami, czerwoną fasolą i makaronem warzywnym - Krok 1

Pomidorki przekrawamy na pół. Skrapiamy oliwą i oprószamy solą. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 180℃ około 12-15 minut.

2.

Minestrone z pomidorami, czerwoną fasolą i makaronem warzywnym - Krok 2

Marchew, pietruszkę, cebulę oraz seler kroimy w kostkę. Dodajemy posiekany czosnek i przesmażamy na oliwie.

3.

Minestrone z pomidorami, czerwoną fasolą i makaronem warzywnym - Krok 3

Szpinak rozmrażamy i przesmażamy na niewielkiej ilości oliwy.

4.

Minestrone z pomidorami, czerwoną fasolą i makaronem warzywnym - Krok 4

Gdy warzywa w garnku zmiękną, zalewamy je bulionem i gotujemy około 10 minut do miękkości.

5.

Minestrone z pomidorami, czerwoną fasolą i makaronem warzywnym - Krok 5

Dodajemy Warzywio, pomidory, osączoną z zalewy czerwoną fasolę oraz tymianek, chili i oregano. Gotujemy około 6-7 minut, aż Warzywio zmięknie. Na koniec dodajemy przesmażony szpinak i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Smacznego!

Dodajemy WaMinestrone z pomidorami, czerwoną fasolą i makaronem warzywnymrzywio, pomidory, osączoną z zalewy czerwoną fasolę oraz tymianek, chili i oregano. Gotujemy około 6-7 minut, aż warzywio zmięknie. Na koniec dodajemy przesmażony szpinak i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.