Your browser does not support JavaScript! Minestrone z zielonych warzyw z fasolą - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...

Ojczyzną fasoli jest Ameryka. Wyróżnia się nawet do 90 gatunków fasoli. Te najpopularniejsze rozróżnia się po wielkości, kolorze oraz pochodzeniu: teksańska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska biała fasola Coco, włoskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zostały rozpowszechnione na całym świecie dzięki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (więcej)


Przygotowanie

1

Minestrone z zielonych warzyw z fasolą - Krok 1

Czosnek i cebulę drobno siekamy.

2

Minestrone z zielonych warzyw z fasolą - Krok 2

Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy czosnek i cebulę, smażymy 5 minut.

3

Minestrone z zielonych warzyw z fasolą - Krok 3

W garnku zagotowujemy bulion, dodajemy zawartość patelni i zupę krem z zielonych warzyw.

4

Minestrone z zielonych warzyw z fasolą - Krok 4

Bulion doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dodajemy osączoną i opłukaną fasolę oraz pesto. Gotujemy 2-3 minuty, aż warzywa będą miękkie. Gotową zupę minestrone nalewamy na talerze i podajemy.

:)

Minestrone z zielonych warzyw z fasolą

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Malwina Bareła

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu