Składniki

  • 6 łyżek Cieciorki Gotowane Na parze Bonduelle
  • 1 opakowanie gotowego ciasta drożdżowego
  • 1 słoiczek zielonego pesto
  • 1 opakowanie mozzarelli
  • pęczek świeżej bazylii
  • oliwa z oliwek

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Z gotowego ciasta wycinamy za pomocą szklanki małe koła.

Pizzerki smarujemy oliwą z oliwek i nakłuwamy widelcem.

Pieczemy przez 10 minut w piekarniku.

Placki smarujemy pesto, układamy plasterek mozzarelli, dodajemy kilka ziaren cieciorki. Pieczemy kolejne 10 minut.

Na chwilę przed  końcem czasu pieczenia dodajemy bazylię i zapiekamy jeszcze przez 2 minuty.

Polecam je na ciepło, ale sprawdzą się również świetnie jako zimna przekąska!

•ᴗ• Mini pizze z ciasta francuskiego z pesto, mozzarellą i świeżą bazylią – idealne na przekąskę!
http://Puszka%20ugotowanej%20na%20parze%20ciecierzycy%20Bonduelle%20–%20wygodny%20i%20zdrowy%20dodatek%20do%20szybkich%20dań.

Cieciorka Ugotowana Na Parze

Gotowanie na parze to jedna z najzdrowszych metod przygotowywania potraw. Cieciorka „Ugotowane na parze” dzięki blanszowaniu na parze charakteryzuje się idealnym smakiem i chrupkością, pięknym kolorem oraz utrzymaniem wielu wartości odżywczych. Świetnie sprawdzi się jako składnik sałatek i dań z mięsem, do dań kuchni indyjskiej, wegetariańskiej i wegańskiej.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Domowy przepis na burgera z soczystą wołowiną i świeżymi dodatkami na drewnianej desce z listkami bazylii.

Burgery z kotletem z czerwonej fasoli

Sałatka makaronowa z cieciorką, ogórkiem i fetą

Sałatka makaronowa z cieciorką, ogórkiem i fetą

Rustikalne danie z kiełbasą i warzywami podane z chrupiącym pieczywem na drewnianej desce.

Fasolka na ostro

Zobacz więcej takich przepisów