Mini pizzerki z cieciorką

Zdjęcie Warzywne Inspiracje

Składniki

  • 6 łyżek Cieciorki Gotowane Na parze Bonduelle
  • 1 opakowanie gotowego ciasta drożdżowego
  • 1 słoiczek zielonego pesto
  • 1 opakowanie mozzarelli
  • pęczek świeżej bazylii
  • oliwa z oliwek

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Z gotowego ciasta wycinamy za pomocą szklanki małe koła.

Pizzerki smarujemy oliwą z oliwek i nakłuwamy widelcem.

Pieczemy przez 10 minut w piekarniku.

Placki smarujemy pesto, układamy plasterek mozzarelli, dodajemy kilka ziaren cieciorki. Pieczemy kolejne 10 minut.

Na chwilę przed  końcem czasu pieczenia dodajemy bazylię i zapiekamy jeszcze przez 2 minuty.

Polecam je na ciepło, ale sprawdzą się również świetnie jako zimna przekąska!

•ᴗ• Zdjęcie Warzywne Inspiracje
http://Zdjęcie%20Warzywne%20Inspiracje

Cieciorka Ugotowana Na Parze

Gotowanie na parze to jedna z najzdrowszych metod przygotowywania potraw. Cieciorka „Ugotowane na parze” dzięki blanszowaniu na parze charakteryzuje się idealnym smakiem i chrupkością, pięknym kolorem oraz utrzymaniem wielu wartości odżywczych. Świetnie sprawdzi się jako składnik sałatek i dań z mięsem, do dań kuchni indyjskiej, wegetariańskiej i wegańskiej.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Sos szpinakowy z koperkiem

Sos szpinakowy z koperkiem

Koperty ze szpinakiem i serem feta

Koperty ze szpinakiem i serem feta

Zdjęcie Warzywne Inspiracje

Muszle z fetą i cieciorką

Zobacz więcej takich przepisów