Składniki

  • 1 puszka Groszku tradycyjnego Bonduelle
  • kostka twardego koziego sera
  • natka pietruszki
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 1 szklanka śmietany 36%
  • 2 jajka
  • 2 łyżki masła
  • sól i pieprz

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Składniki do przygotowania prostego dania: konserwowy zielony groszek, jajka, świeże zioła i przyprawy, ser, śmietana i makarony płaskie.

Foremki smarujemy masłem i wykładamy francuskim ciastem, a następnie pieczemy około 5 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Gdy spód zapiekanki piecze się w piekarniku, przygotowujemy farsz. Śmietanę, jajka i kozi ser blendujemy na gładką masę, dodajemy groszek, posiekaną natkę pietruszki i przyprawy.

Na wpół upieczone foremki wypełniamy farszem i ponownie pieczemy przez 15-12 minut.

Gotowe zapiekanki dekorujemy groszkiem i natką pietruszki.

•ᴗ• Zdjęcie Warzywne Inspiracje
http://Puszka%20zielonego%20groszku%20marki%20Bonduelle%20'Groszek%20Tradycyjny'%20-%20doskonały%20składnik%20wielu%20przepisów%20kulinarnych.

Groszek Tradycyjny Bez Pozostałości Pestycydów

Groszek Tradycyjny jest bez pozostałości pestycydów, ma wyjątkowo soczystą konsystencję, piękny kolor i wyjątkowy smak. To najlepszy dodatek do sałatek, zup czy jajek. Pysznie smakuje również w formie pasty na kanapki. Idealny do użycia w daniach zimnych i na ciepło.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Czosnkowy dip z bryndzy z groszkiem

Czosnkowy dip z bryndzy z groszkiem

Ciasto szpinakowe z kremem i owocami leśnymi

Ciasto szpinakowe z kremem i owocami leśnymi

Tabbouleh z ciecierzycą w szklanym słoiczku, ozdobione miętą – idealna propozycja na zdrowy i orzeźwiający lunch.

Sałatka tabuleh z cieciorką

Zobacz więcej takich przepisów