Your browser does not support JavaScript!

Roladki naleśnikowe z pastą z fasoli, szpinakiem, szynką

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Roladki naleśnikowe z pastą z fasoli, szpinakiem, szynką - Krok 1

W misce umieszczamy przesianą mąkę, szczyptę soli, mleko, jajka. Łączymy przy pomocy trzepaczki.

2.

Roladki naleśnikowe z pastą z fasoli, szpinakiem, szynką - Krok 2

Na patelni rozgrzewamy olej. Wylewamy ¼ ciasta, smażymy cienki naleśnik po kilka minut z każdej strony i odkładamy na talerz. W ten sam sposób przygotowujemy naleśniki z pozostałego ciasta.

3.

Roladki naleśnikowe z pastą z fasoli, szpinakiem, szynką - Krok 3

Fasolę osączamy, blendujemy z ajwarem i tymiankiem. Doprawiamy pieprzem.

4.

Roladki naleśnikowe z pastą z fasoli, szpinakiem, szynką - Krok 4

Naleśniki smarujemy pastą z fasoli, układamy plastry szynki, szpinak. Zwijamy jak krokiety i kroimy na pół.

Smacznego!

Roladki naleśnikowe z pastą z fasoli, szpinakiem, szynką

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Malwina Bareła
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.