Your browser does not support JavaScript! Roladki naleśnikowe z pastą z fasoli, szpinakiem, szynką - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...

Ojczyzną fasoli jest Ameryka. Wyróżnia się nawet do 90 gatunków fasoli. Te najpopularniejsze rozróżnia się po wielkości, kolorze oraz pochodzeniu: teksańska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska biała fasola Coco, włoskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zostały rozpowszechnione na całym świecie dzięki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (więcej)


Przygotowanie

1

Roladki naleśnikowe z pastą z fasoli, szpinakiem, szynką - Krok 1

W misce umieszczamy przesianą mąkę, szczyptę soli, mleko, jajka. Łączymy przy pomocy trzepaczki.

2

Roladki naleśnikowe z pastą z fasoli, szpinakiem, szynką - Krok 2

Na patelni rozgrzewamy olej. Wylewamy ¼ ciasta, smażymy cienki naleśnik po kilka minut z każdej strony i odkładamy na talerz. W ten sam sposób przygotowujemy naleśniki z pozostałego ciasta.

3

Roladki naleśnikowe z pastą z fasoli, szpinakiem, szynką - Krok 3

Fasolę osączamy, blendujemy z ajwarem i tymiankiem. Doprawiamy pieprzem.

4

Roladki naleśnikowe z pastą z fasoli, szpinakiem, szynką - Krok 4

Naleśniki smarujemy pastą z fasoli, układamy plastry szynki, szpinak. Zwijamy jak krokiety i kroimy na pół.

:)

Roladki naleśnikowe z pastą z fasoli, szpinakiem, szynką

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Malwina Bareła

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu