Your browser does not support JavaScript!

Serowe gofry z dynią, żurawiną i orzechami

Składniki

  • 1 opakowanie mrożonej Zupy kremu dyniowej Bonduelle
  • 250 ml mleka
  • 175 g mąki pszennej
  • 100 g sera cheddar
  • 50 g masła
  • 50 g suszonej żurawiny
  • 50 g orzechów włoskich
  • 50 g miodu
  • 35 ml oliwy z oliwek
  • 10 g cukru
  • 1 jajko
  • ½ cytryny
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • Sól
  • Pieprz

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Serowe gofry z dynią, żurawiną i orzechami - Krok 1

Masło roztapiamy. W misce mieszamy mleko, płynne masło i jajko do połączenia składników. W drugiej misce mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia, cukier, szczyptę soli.

2.

Serowe gofry z dynią, żurawiną i orzechami - Krok 2

Mokre składniki wlewamy do suchych, mieszając rózgą. Dodajemy starty ser i mieszamy.

3.

Serowe gofry z dynią, żurawiną i orzechami - Krok 3

Orzechy prażymy na suchej patelni.

4.

Serowe gofry z dynią, żurawiną i orzechami - Krok 4

Mrożone warzywa podsmażamy na oliwie, aż zaczną mięknąć. Dodajemy żurawinę, miód oraz sok z połowy cytryny. Smażymy przez 2-3 minuty.

5.

Serowe gofry z dynią, żurawiną i orzechami - Krok 5

Gofrownicę rozgrzewamy, lekko natłuszczamy i pieczemy gofry na złoty kolor. Podajemy od razu z karmelizowaną dynią, posypane orzechami.

Smacznego!

Serowe gofry z dynią, żurawiną i orzechami

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.