
Wegetariańskie potrawy świąteczne
- 45 min.
- łatwe
Kaszetkę gotujemy 7 minut w lekko osolonym wrzątku. W misce mieszamy kaszę z warzywami z mąką, solą, proszkiem do pieczenia i startym serem.
W drugim naczyniu łączymy mleko, olej i jajko.
Do suchych składników dodajemy mokre i mieszamy łopatką.
Lekko natłuszczamy foremki lub używamy papilotów. Przekładamy przygotowane ciasto do foremek i pieczemy 15-20 minut w 180℃.
Pierwsze jej hodowle zakładane były we Francji jeszcze w XVI wieku. Była to zasługa francuskiego agronoma Oliviera de Serres. Pierwsze pieczarki wyhodowane we Francji były bardzo drogie i uchodziły za rarytas, prawie na równi z truflami. Szybko jednak zyskały dużą popularność, nie tylko we Francji. (więcej)
Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.
Zobacz więcej