Składniki

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Miodowo-cynamonowe podudzia z pieczarkami - Składniki

Miodowo-cynamonowe podudzia z pieczarkami - Krok 1

Z podudzi kurczaka zdejmujemy skórę. Nacieramy olejem, posiekanym czosnkiem, solą i pieprzem.

Miodowo-cynamonowe podudzia z pieczarkami - Krok 2

Kurczaka umieszczamy w rękawie do pieczenia. Dodajemy tymianek i cynamon. Rękaw szczelnie zamykamy i obracamy nim, aby przyprawy dokładnie obtoczyły mięso. Pieczemy przez około 50 minut w piekarniku rozgrzanym do 180ºC.

Miodowo-cynamonowe podudzia z pieczarkami - Krok 3

Po 50 minutach wyjmujemy kurczaka z folii. Do naczynia z mięsem wkładamy pieczarki. Całość skrapiamy miodem i wsadzamy do piekarnika na 10 minut.

Miodowo-cynamonowe podudzia z pieczarkami - Krok 4

Upieczone mięso podajemy ze świeżym tymiankiem.

Miodowo-cynamonowe podudzia z pieczarkami

•ᴗ• Miodowo-cynamonowe podudzia z pieczarkami
http://Słoik%20marynowanych%20pieczarek%20marki%20Bonduelle.

Pieczarki Marynowane

Pieczarki marynowane tradycyjne od Bonduelle to idealna przekąska na co dzień, jak i na przyjęcie. Sprawdzą się idealnie także jako dodatek do dań obiadowych, jak i śniadania – np. do omletu. Dodadzą potrawie charakteru i wyjątkowego smaku.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Roladki z kurczaka z mozzarellą i kukurydzą w szynce parmeńskiej

Roladki z kurczaka z mozzarellą i kukurydzą w szynce parmeńskiej

Spaghetti z pulpecikami wołowymi, selerem naciowym, marchewką i czarną fasolą

Spaghetti z pulpecikami wołowymi, selerem naciowym, marchewką i czarną fasolą

Zapiekanka z ziemniaków i grzybów z aromatycznymi ziołami - idealna do rodzinnej kolacji.

Ziemniaki pieczone z kozim serem, białą fasolą i prażonym czosnkiem

Zobacz więcej takich przepisów