Your browser does not support JavaScript! Miodowo-cynamonowe podudzia z pieczarkami - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Regularnie publikujemy nowe, inspirujące przepisy. Czy chcesz, aby Cię o nich powiadamiać?

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...

Pierwsze jej hodowle zakładane były we Francji jeszcze w XVI wieku. Była to zasługa francuskiego agronoma Oliviera de Serres. Pierwsze pieczarki wyhodowane we Francji były bardzo drogie i uchodziły za rarytas, prawie na równi z truflami. Szybko jednak zyskały dużą popularność, nie tylko we Francji. (więcej)


Przygotowanie

1

Miodowo-cynamonowe podudzia z pieczarkami - Krok 1

Z podudzi kurczaka zdejmujemy skórę. Nacieramy olejem, posiekanym czosnkiem, solą i pieprzem.

2

Miodowo-cynamonowe podudzia z pieczarkami - Krok 2

Kurczaka umieszczamy w rękawie do pieczenia. Dodajemy tymianek i cynamon. Rękaw szczelnie zamykamy i obracamy nim, aby przyprawy dokładnie obtoczyły mięso. Pieczemy przez około 50 minut w piekarniku rozgrzanym do 180ºC.

3

Miodowo-cynamonowe podudzia z pieczarkami - Krok 3

Po 50 minutach wyjmujemy kurczaka z folii. Do naczynia z mięsem wkładamy pieczarki. Całość skrapiamy miodem i wsadzamy do piekarnika na 10 minut.

4

Miodowo-cynamonowe podudzia z pieczarkami - Krok 4

Upieczone mięso podajemy ze świeżym tymiankiem.

:)

Miodowo-cynamonowe podudzia z pieczarkami

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Alicja Dziurosz

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu