Miodowo-cynamonowe podudzia z pieczarkami

Miodowo-cynamonowe podudzia z pieczarkami

Składniki

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Miodowo-cynamonowe podudzia z pieczarkami - Składniki

Miodowo-cynamonowe podudzia z pieczarkami - Krok 1

Z podudzi kurczaka zdejmujemy skórę. Nacieramy olejem, posiekanym czosnkiem, solą i pieprzem.

Miodowo-cynamonowe podudzia z pieczarkami - Krok 2

Kurczaka umieszczamy w rękawie do pieczenia. Dodajemy tymianek i cynamon. Rękaw szczelnie zamykamy i obracamy nim, aby przyprawy dokładnie obtoczyły mięso. Pieczemy przez około 50 minut w piekarniku rozgrzanym do 180ºC.

Miodowo-cynamonowe podudzia z pieczarkami - Krok 3

Po 50 minutach wyjmujemy kurczaka z folii. Do naczynia z mięsem wkładamy pieczarki. Całość skrapiamy miodem i wsadzamy do piekarnika na 10 minut.

Miodowo-cynamonowe podudzia z pieczarkami - Krok 4

Upieczone mięso podajemy ze świeżym tymiankiem.

Miodowo-cynamonowe podudzia z pieczarkami

•ᴗ• Miodowo-cynamonowe podudzia z pieczarkami
http://Zdjęcie%20Warzywne%20Inspiracje

Pieczarki Marynowane

Pieczarki marynowane tradycyjne od Bonduelle to idealna przekąska na co dzień, jak i na przyjęcie. Sprawdzą się idealnie także jako dodatek do dań obiadowych, jak i śniadania – np. do omletu. Dodadzą potrawie charakteru i wyjątkowego smaku.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Kotlety ziemniaczane z cieciorką w sosie pomidorowym

Kotlety z ciecierzycy w sosie pomidorowym

Pieczona fasola z suszonymi pomidorami i oliwkami

Pieczona fasola z suszonymi pomidorami i oliwkami

Zdjęcie Warzywne Inspiracje

Pulpeciki z zielonego groszku

Zobacz więcej takich przepisów