Składniki

  • 1 puszka Zielonego groszku “Ugotowane na parze” 425 ml
  • 220 g mąki pszennej
  • 2 jajka
  • 100 g cukru
  • 100 ml oleju roślinnego
  • 50 g kwaśnej śmietany 18%
  • sok z 1/2 cytryny
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 100 g cukru pudru
  • 50 g czekolady

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Muffinki groszkowe z czekoladą - Składniki

Muffinki groszkowe z czekoladą - Krok 1

Groszek odsączamy z zalewy i miksujemy na gładki mus.

Muffinki groszkowe z czekoladą - Krok 2

Zmiksowany groszek mieszamy z olejem jajkami, 100g cukru oraz 30g śmietany. Mieszamy. Stopniowo dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia oraz sodą.

Muffinki groszkowe z czekoladą - Krok 3

Na koniec dodajemy posiekaną czekoladę. Ponownie mieszamy.

Muffinki groszkowe z czekoladą - Krok 4

Przygotowane ciasto przekładamy do foremek na muffinki do 2/3 wysokości i pieczemy 20 minut w 180 stopniach. Studzimy.

Muffinki groszkowe z czekoladą - Krok 5

20 g śmietany ucieramy z cukrem pudrem i sokiem z cytryny. Tak przygotowanym lukrem dekorujemy babeczki.

Muffinki groszkowe z czekoladą

•ᴗ• Muffinki groszkowe z czekoladą
http://Puszka%20zielonego%20groszku%20marki%20Bonduelle,%20ugotowanego%20na%20parze.

Zielony Groszek Ugotowane Na Parze

Gotowanie na parze to jedna z najzdrowszych metod przygotowywania potraw. Tak właśnie przygotowany został Groszek Zielony „Gotowane na parze”. Dzięki blanszowaniu na parze, groszek charakteryzuje się idealnym smakiem i chrupkością, pięknym kolorem oraz utrzymaniem wielu wartości odżywczych. To idealny dodatek do kuchennych inspiracji!

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Babka z fasoli

Babka z fasoli

Pasta jajeczna do chleba z kukurydzą i groszkiem

Pasta jajeczna do chleba z kukurydzą i groszkiem

Jajka faszerowane cukinią z fetą i groszkiem

Jajka faszerowane cukinią z fetą i groszkiem

Zobacz więcej takich przepisów