Z pomidorów usuwamy gniazda nasienne, a następnie kroimy je w drobną kostkę. Cebulkę siekamy w kostkę. Dymkę drobno kroimy.
Ser ścieramy na tarce na dużych oczkach.
W misce umieszczamy pomidory, dymkę, cebulkę, kropimy sokiem z limonki, dodajemy kilka kropel sosu tabasco. Doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy.
W dwóch naczyniach do zapiekania układamy warstwy nachosów. Posypujemy je kukurydzą, fasolą i serem. Kolejno układamy następną warstwę nachosów i ponownie posypujemy kukurydzą, fasolą i tartym serem. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200°C i pieczemy około 7 minut, aż ser się rozpuści. Nachosy pieczone z kukurydzą i serem podajemy od razu po przygotowaniu z dodatkiem przygotowanej salsy pomidorowej.
Napisz komentarz