Your browser does not support JavaScript!

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

1

Nachosy zapiekane z kukurydzą i fasolą - Krok 1

Z pomidorów usuwamy gniazda nasienne, a następnie kroimy je w drobną kostkę. Cebulkę siekamy w kostkę. Dymkę drobno kroimy.

2

Nachosy zapiekane z kukurydzą i fasolą - Krok 2

Ser ścieramy na tarce na dużych oczkach.

3

Nachosy zapiekane z kukurydzą i fasolą - Krok 3

W misce umieszczamy pomidory, dymkę, cebulkę, kropimy sokiem z limonki, dodajemy kilka kropel sosu tabasco. Doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy.

4

Nachosy zapiekane z kukurydzą i fasolą - Krok 4

W dwóch naczyniach do zapiekania układamy warstwy nachosów. Posypujemy je kukurydzą, fasolą i serem. Kolejno układamy następną warstwę nachosów i ponownie posypujemy kukurydzą, fasolą i tartym serem. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200°C i pieczemy około 7 minut, aż ser się rozpuści. Nachosy pieczone z kukurydzą i serem podajemy od razu po przygotowaniu z dodatkiem przygotowanej salsy pomidorowej.

:)

Nachosy zapiekane z kukurydzą i fasolą

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Malwina Bareła

Czy wiesz, że...

Kukurydza to obok pszenicy i ryżu najpopularniejsza roślina uprawna świata. Jeden jej “kłos” może ważyć 40 dag. Kukurydza była podstawowym pożywieniem Inków, Azteków i Majów. Dziś jada się ją głównie w postaci płatków, kasz i mąki kukurydzianej. Wszyscy znają popcorn, a popularnością zaczyna cieszyć się też olej kukurydziany. (więcej)

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu