Your browser does not support JavaScript! Tatar z fasoli - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...

Ojczyzną fasoli jest Ameryka. Wyróżnia się nawet do 90 gatunków fasoli. Te najpopularniejsze rozróżnia się po wielkości, kolorze oraz pochodzeniu: teksańska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska biała fasola Coco, włoskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zostały rozpowszechnione na całym świecie dzięki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (więcej)


Przygotowanie

1

Tatar z fasoli - krok 1

Odsączoną z zalewy fasolę wrzucamy do pojemnika malaksera. Odkładamy 3 łyżki fasoli do dekoracji. Do reszty dodajemy ocet balsamiczny, posiekany czosnek, sól i pieprz. Miksujemy na nie do końca gładką masę.

2

Tatar z fasoli - krok 2

Ogórki, cebulę i pieczarki kroimy w drobną kostkę. Połowę składników razem z chilli dodajemy do pasty i mieszamy.

3

Tatar z fasoli - Krok 3

Tatar z fasoli przekładamy do miseczki, dekorujemy resztą posiekanej cebuli, pieczarkami, ogórkami i fasolą.

:)

Tatar z fasoli - Krok 4

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Tosia i Śliwka

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu