Muffiny wytrawne

Muffiny wytrawne

Składniki

  • 1 puszka Kukurydzy złocistej z chili Bonduelle 212 ml
  • 300 g mąki
  • 130 g startego sera
  • 120 g dobrej jakości kiełbasy drobiowej
  • 250 ml maślanki lub śmietany
  • 85 ml oleju
  • 2 jajka
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 3 łyżki posiekanej natki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki ostrej wędzonej papryki
  • 1/2 łyżeczki sody
  • 1/2 łyżeczki soli

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Zdjęcie Warzywne Inspiracje

Muffiny wytrawne - Krok 1

Kukurydzę z chili dokładnie osączyć z zalewy. Paprykę pokroić w drobną kostkę, kiełbasę w ćwierćplasterki.

Muffiny wytrawne - Krok 2

W jednej misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, sodę,paprykę w proszku, natkę, sól i połowę sera.

Muffiny wytrawne - Krok 3

W drugiej misce wymieszać maślankę, olej, jajka.

Muffiny wytrawne - Krok 4

Mokre składniki dodać do suchych. Krótko wymieszać do połączenia.

Muffiny wytrawne - Krok 5

Dodać kukurydzę, paprykę i kiełbasę. Jeszcze raz wymieszać.

Muffiny wytrawne - Krok 6

Masę przełożyć do formy na muffiny wyłożonej papilotkami (najlepsze będą silikonowe). Posypać pozostałym serem. Piec przez ok. 20 min. w 180°C.

Muffiny wytrawne

•ᴗ• Muffiny wytrawne

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Zdjęcie Warzywne Inspiracje

Czerwona cebula faszerowana kukurydzą i oliwkami

Zapiekanka z pieczarkami, papryką i ciecierzycą

Zapiekanka z pieczarkami, papryką i ciecierzycą

Zdjęcie Warzywne Inspiracje

Sałatka z pomidorami, czerwoną fasolą i serem halloumi

Zobacz więcej takich przepisów