Your browser does not support JavaScript! Muszle z fetą i cieciorką - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedzamy i przelewamy zimną wodą.

Brokuły pozostawiamy do rozmrożenia.

Schłodzone muszelki napełniamy serem feta, cieciorką i różyczkami brokuła, a następnie układamy w naczyniu żaroodpornym.

Cebulkę i czosnek podsmażamy na maśle, dodajemy śmietankę i chwilkę podgrzewamy. Gotowym sosem zalewamy makaron.

Zapiekankę pieczemy 20 minut w 180 stopniach. Przyprawiamy pieprzem i solą oraz dekorujemy świeżą pietruszką.

:)

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Anna Dobrowolańska

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu