Your browser does not support JavaScript!

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

1

b

Awokado kroimy w kostkę i łączymy z mieszanką meksykańską. Dodajemy posiekane chilli, czosnek i sok z limonki, mieszamy.

2

c

Na połowie tortilli układamy tarty ser oraz salsę.

Placek zginamy i kładziemy na patelni z rozgrzanym masłem klarowanym. Smażymy przez 2 minuty z jednej strony, przewracamy na drugą i podgrzewamy jeszcze ok. 2 minuty, aż tortilla będzie rumiana, a ser się rozpuści.

4

d

Quesadillę kroimy w trójkąty i serwujemy z cząstkami limonki.

:)

e

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Tosia i Śliwka

Czy wiesz, że...

Kukurydza to obok pszenicy i ryżu najpopularniejsza roślina uprawna świata. Jeden jej “kłos” może ważyć 40 dag. Kukurydza była podstawowym pożywieniem Inków, Azteków i Majów. Dziś jada się ją głównie w postaci płatków, kasz i mąki kukurydzianej. Wszyscy znają popcorn, a popularnością zaczyna cieszyć się też olej kukurydziany. (więcej)

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu