Składniki
Składniki:
• 1 opakowanie czerwonej kaszetki Good Lunch Kaszetka z Bulgurem Bonduelle,
• 50 g świeżego szpinaku,
• 80 g rzodkiewek,
• 80 g kalarepy,
• 80 g ogórka,
• odrobina koperku.
Składniki na sos:
• 1 łyżka oliwy,
• 1 łyżeczka musztardy francuskiej,
• 1 łyżka soku z cytryny,
• sól,
• pieprz.
Zobowiązania
Bonduelle
Wiosenna sałatka do grilla lub do obiadu, a może lekka przekąska czy kolacja pełna zdrowych warzyw? Przygotuj proste danie ze świeżego ogórka, rzodkiewki, kalarepy i szpinaku z dodatkiem bogatej w białko kaszetki Good Lunch Bonduelle.
Unikalna, roślinna propozycja na zbilansowany posiłek gotowy do spożycia na zimno lub po podgrzaniu. Aż do 60% warzyw z kaszą, oliwą z oliwek i ziołami. 100% składników pochodzenia naturalnego, źródło białka i błonnika.
Kiedy sezon na świeże warzywa w pełni, nie musimy się ograniczać w wyborze najzdrowszych składników na prostą sałatkę wiosenną. Możemy też już użyć nowalijek, za którymi jesteśmy naprawdę stęsknieni po długiej jesieni i zimie. Mieszajmy kolory, zapachy, struktury i smaki, łącząc je z ulubionymi sosami, np. vinegrette, jogurtowym, ziołowym pesto czy musztardowo miodowym. Warto poszukiwać też nowych smaków i dodawać do nich nietypowe składniki, np. mango do oliwy, octu i musztardy czy tahini do sosu sojowego i syropu klonowego. Każdego dnia wiosenna sałatka do obiadu może się zmieniać, zachęcając nas do włączenia kolejnej porcji warzyw do swojego jadłospisu.
Aby sałatka wiosenna była bardziej pożywna i mogła stanowić główne danie wegetariańskie, dodajmy do niej strączki lub kaszę. Możemy zdecydować się na wersję lunchową z kaszetką Bonduelle, np. czerwoną, w której połączyliśmy soczewicę, bulgur, grillowaną czerwoną paprykę, bakłażany, plastry pomidorków koktajlowych, oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia oraz aromatyczny rozmaryn.
Odkryj więcej przepisów na pyszne sałatki z warzywami strączkowymi >>>
Napisz komentarz