Najlepsza sałatka wiosenna z rzodkiewką i kaszetką Bonduelle

Wegetariańska sałatka wiosenna na kuchennym stole.

Składniki

Składniki:
• 1 opakowanie czerwonej
kaszetki Good Lunch Kaszetka z Bulgurem Bonduelle,
• 50 g świeżego szpinaku,
• 80 g rzodkiewek,
• 80 g kalarepy,
• 80 g ogórka,
• odrobina koperku.

Składniki na sos:
• 1 łyżka oliwy,
• 1 łyżeczka musztardy francuskiej,
• 1 łyżka soku z cytryny,
• sól,
• pieprz.

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Wiosenna sałatka do grilla lub do obiadu, a może lekka przekąska czy kolacja pełna zdrowych warzyw? Przygotuj proste danie ze świeżego ogórka, rzodkiewki, kalarepy i szpinaku z dodatkiem bogatej w białko kaszetki Good Lunch Bonduelle.

Przygotowanie

Mieszanie warzyw na sałatkę z kaszetką Good Lunch Bonduelle.

Krok 1. Warzywa myjemy, obieramy i kroimy. Kaszetkę Bonduelle mieszamy z warzywami.

Mieszanie składników na sos do sałatki.

Krok 2. Składniki na sos mieszamy i dodajemy do sałatki. Na koniec posypujemy koperkiem.

Szybka sałatka wiosenna z warzywami i kaszetką Good Lunch Bonduelle.

•ᴗ• Sałatka wiosenna z rzodkiewką, kaszą i ogórkiem - gotowe danie.
http://Opakowanie%20gotowego%20posiłku%20marki%20Bonduelle,%20z%20napisem%20'Good%20Lunch'%20zawierające%20soczewicę,%20kaszę%20bulgur,%20grillowaną%20czerwoną%20paprykę%20i%20bakłażany%20oraz%20pomidory%20koktajlowe.

Good Lunch Kaszetka z Bulgurem

Unikalna, roślinna propozycja na zbilansowany posiłek gotowy do spożycia na zimno lub po podgrzaniu. Aż do 60% warzyw z kaszą, oliwą z oliwek i ziołami. 100% składników pochodzenia naturalnego, źródło białka i błonnika.

Szybkie sałatki wiosenne – idealne na przekąskę, do obiadu i na grilla

Kiedy sezon na świeże warzywa w pełni, nie musimy się ograniczać w wyborze najzdrowszych składników na prostą sałatkę wiosenną. Możemy też już użyć nowalijek, za którymi jesteśmy naprawdę stęsknieni po długiej jesieni i zimie. Mieszajmy kolory, zapachy, struktury i smaki, łącząc je z ulubionymi sosami, np. vinegrette, jogurtowym, ziołowym pesto czy musztardowo miodowym. Warto poszukiwać też nowych smaków i dodawać do nich nietypowe składniki, np. mango do oliwy, octu i musztardy czy tahini do sosu sojowego i syropu klonowego. Każdego dnia wiosenna sałatka do obiadu może się zmieniać, zachęcając nas do włączenia kolejnej porcji warzyw do swojego jadłospisu.
Aby sałatka wiosenna była bardziej pożywna i mogła stanowić główne danie wegetariańskie, dodajmy do niej strączki lub kaszę. Możemy zdecydować się na wersję lunchową z kaszetką Bonduelle, np. czerwoną, w której połączyliśmy soczewicę, bulgur, grillowaną czerwoną paprykę, bakłażany, plastry pomidorków koktajlowych, oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia oraz aromatyczny rozmaryn.

Odkryj więcej przepisów na pyszne sałatki z warzywami strączkowymi >>>

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Sałatki strączkowe podane na okrągłych talerzach

Sałatki strączkowe

Sałatka z komosą ryżową i warzywami

Sałatka z komosą ryżową, kukurydzą i warzywami

Turecka sałatka fasolowa piyaz - gotowe danie

Turecki Piyaz z białą fasolą

Zobacz więcej takich przepisów