Your browser does not support JavaScript! Sa艂atka szwajcarska - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Regularnie publikujemy nowe, inspiruj膮ce przepisy. Czy chcesz, aby Ci臋 o nich powiadamia膰?

Sk艂adniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, 偶e...

Ojczyzn膮 fasoli jest Ameryka. Wyr贸偶nia si臋 nawet do 90 gatunk贸w fasoli. Te najpopularniejsze rozr贸偶nia si臋 po wielko艣ci, kolorze oraz pochodzeniu: teksa艅ska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska bia艂a fasola Coco, w艂oskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zosta艂y rozpowszechnione na ca艂ym 艣wiecie dzi臋ki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (wi臋cej)


Przygotowanie

1

Sa艂atka szwajcarska - Krok 1

Szynk臋, ser i og贸rki kroimy w paseczki.

2

Sa艂atka szwajcarska - Krok 2

Dodajemy os膮czon膮 z zalewy i przep艂ukan膮 czerwon膮 fasol臋.

3

Sa艂atka szwajcarska - Krok 3

Jogurt mieszamy z majonezem. Doprawiamy do smaku sol膮 i pieprzem.

4

Sa艂atka szwajcarska - Krok 4

Sa艂atk臋 mieszamy z sosem majonezowym. Dodajemy posiekan膮 natk臋. Je艣li to konieczne, doprawiamy do smaku.

:)

Sa艂atka szwajcarska

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Ma艂gorzata Gutral

Napisz komentarz

Oce艅 przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i bloger贸w kulinarnych. Jako mi艂o艣nicy r贸偶norodnej kuchni opartej o produkty ro艣linne wierzymy, 偶e ka偶dy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz wi臋cej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejd藕 do sklepu