Your browser does not support JavaScript!

Naleśniki z czekoladowym kremem z czerwonej fasoli z rabarbarem

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Naleśniki z czekoladowym kremem z czerwonej fasoli z rabarbarem - Krok 1

Jajka, mąkę i mleko miksujemy na gładkie ciasto naleśnikowe o konsystencji kremówki. Dodajemy szczyptę soli, cukru i oliwę. Mieszamy i odstawiamy na 10-15 minut, by ciasto odpoczęło. Po tym czasie smażymy cienkie naleśniki.

2.

Naleśniki z czekoladowym kremem z czerwonej fasoli z rabarbarem - Krok 2

Rabarbar kroimy ukośnie na kawałki. Oprószamy cukrem i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 190 stopni C przez 10-15 minut.

3.

Naleśniki z czekoladowym kremem z czerwonej fasoli z rabarbarem - Krok 3

Odsączoną i opłukaną fasolę miksujemy z miodem, kakao, szczyptą soli i wodą na gładki krem.

4.

Naleśniki z czekoladowym kremem z czerwonej fasoli z rabarbarem - Krok 4

Orzechy prażymy na suchej patelni, a następnie siekamy.

5.

Naleśniki z czekoladowym kremem z czerwonej fasoli z rabarbarem - Krok 5

Naleśniki smarujemy kremem czekoladowym i wykładamy większość rabarbaru. Składamy na pół i jeszcze raz na pół. Przekładamy na talerze. Dekorujemy pozostałym rabarbarem i posypujemy orzechami.

Smacznego!

Naleśniki z czekoladowym kremem z czerwonej fasoli z rabarbarem

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.