Naleśniki z kurczakiem, kukurydzą i papryką

Naleśniki z kurczakiem, kukurydzą i papryką

Składniki

  • 1 opakowanie Kukurydzy Złocistej Bonduelle 212 ml (2×106 ml)
  • 300 g mielonego mięsa z kurczaka
  • 300 g passaty pomidorowej
  • 250 ml mleka
  • 110 g mąki pszennej
  • 100 g żółtego sera
  • 2 jajka
  • 2 łyżki świeżej bazylii
  • 1 czerwona papryka
  • ½ cebuli
  • Sól i pieprz
  • Olej do smażenia

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Naleśniki z kurczakiem, kukurydzą i papryką - Składniki

Naleśniki z kurczakiem, kukurydzą i papryką - Krok 1

W misce mieszamy dokładnie mąkę, jajka, mleko i szczyptę soli.

Naleśniki z kurczakiem, kukurydzą i papryką - Krok 2

Na patelni rozgrzewamy łyżeczkę oleju, wylewamy porcję ciasta i rozprowadzamy po dnie patelni. Naleśnik smażymy na złoty kolor z obu stron. Ściągamy na talerz. Tak samo postępujemy z resztą ciasta.

Naleśniki z kurczakiem, kukurydzą i papryką - Krok 3

Cebulę kroimy w drobną kostkę, paprykę w krótkie paseczki. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju, dodajemy cebulę i paprykę, smażymy około 5 minut. Dodajemy kurczaka, smażymy, aż mięso przestanie być surowe. Wlewamy 150 g passaty, doprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy około 5 minut. Dodajemy porwane listki bazylii, osączoną kukurydzę, mieszamy.

Naleśniki z kurczakiem, kukurydzą i papryką - Krok 4

Na środku każdego naleśnika nakładamy farsz, zwijamy jak na krokiety, układamy w naczyniu do zapiekania. Do rondelka wlewamy passatę, dodajemy 1 łyżkę posiekanej bazylii, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, zagotowujemy. Powstałym sosem smarujemy naleśniki. Na wierzchu układamy ser żółty, zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180°C (grzałka góra-dół) około 10-15 minut.

Naleśniki z kurczakiem, kukurydzą i papryką

•ᴗ• Naleśniki z kurczakiem, kukurydzą i papryką
http://Zdjęcie%20Warzywne%20Inspiracje

Kukurydza Złocista Porcja Na Raz Na Twoją Sałatkę

Kukurydza Złocista Bonduelle to naturalnie słodka (bez dodatku cukru) kukurydza o chrupiących, soczystych ziarnach w intensywnym żółtym kolorze. Kukurydza Bonduelle „Porcja na raz na Twoją Sałatkę” to dwie, małe puszeczki po 85 g, które są idealnym dodatkiem do Twojej ulubionej sałatki, bez wyrzucania resztek.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Makaron po chińsku z fistaszkami

Makaron po chińsku z fistaszkami

Knedle z twarogiem i szpinakiem

Knedle z twarogiem i szpinakiem

Zdjęcie Warzywne Inspiracje

Makaron ryżowy z zielonymi warzywami i orzechami

Zobacz więcej takich przepisów