Your browser does not support JavaScript!

Spaghetti z cieciorką i szpinakiem

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Spaghetti z cieciorką i szpinakiem - Krok 1

Makaron gotujemy al dente w osolonym wrzątku. Odlewamy ½ szklanki wody, w której się gotował i odstawiamy na później.

2.

Spaghetti z cieciorką i szpinakiem - Krok 2

Drobno posiekane cebulę i czosnek szklimy na oliwie.

3.

Spaghetti z cieciorką i szpinakiem - Krok 3

Dodajemy rozmrożony szpinak i przesmażamy 3-4 minuty.

4.

Spaghetti z cieciorką i szpinakiem - Krok 4

Dodajemy cieciorkę, tymianek oraz chili. Przesmażamy kolejne 3-4 minuty.

5.

Spaghetti z cieciorką i szpinakiem - Krok 5

Dodajemy śmietankę. Zagotowujemy i doprawiamy do smaku. Dodajemy ugotowany makaron. Jeśli sos jest zbyt gęsty, podlewamy wodą, w której gotował się makaron. Potrawę posypujemy parmezanem.

Smacznego!

Spaghetti z cieciorką i szpinakiem

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.