Your browser does not support JavaScript!

Naleśniki z serem, miętą i groszkiem

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Naleśniki z serem, miętą i groszkiem - Krok 1

Jajka rozkłócamy z mlekiem. Dodajemy mąkę, ⅓ łyżeczki soli i 30 ml oliwy. Mieszamy do uzyskania jednolitego ciasta naleśnikowego i odstawiamy na 10 minut.

2.

Naleśniki z serem, miętą i groszkiem - Krok 2

Do sera dodajemy groszek i doprawiamy solą, pieprzem cytrynowym i posiekaną miętą.

3.

Naleśniki z serem, miętą i groszkiem - Krok 3

Z ciasta naleśnikowego smażymy dość cienkie naleśniki.

4.

Naleśniki z serem, miętą i groszkiem - Krok 4

Naleśniki smarujemy twarogiem i zawijamy jak koperty.

5.

Naleśniki z serem, miętą i groszkiem - Krok 5

Naleśniki obsmażamy na maśle z 20 ml oliwy na złoty kolor.

Smacznego!

Naleśniki z serem, miętą i groszkiem

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.