
Wegetariańskie potrawy świąteczne
- 15 min.
- łatwe
Kukurydzę osączyć. Papryczkę chili posiekać. Cebulę obrać i posiekać. Pomidorki przekroić na połówki. Kolendrę posiekać.
W misce wymieszać kukurydzę, chili, pomidory, cebulę i kolendrę.
Składniki dressingu umieścić w małym słoiczku. Słoiczek zakręcić i wstrząsnąć do połączenia składników.
Sałatkę wymieszać z sosem. Odstawić na kilka minut, żeby smaki dobrze się połączyły.
W Bonduelle wiemy, jak ważne jest dbanie o zdrowie i planetę, dlatego nasza kukurydza jest Bez pozostałości pestycydów. Oferujemy naszym konsumentom podwójną gwarancję Bonduelle: dbanie o najwyższą jakość naszych warzyw i zobowiązanie do promowania zrównoważonego rolnictwa, aby jak najlepiej wykorzystać naturę, nie szkodząc jej. (więcej)
Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.
Zobacz więcej